Oficialii de la Moscova raman fara Gmail si WhatsApp pe telefoanele de serviciu

Luni, 30 Mai 2016, ora 12:50
6145 citiri
Oficialii de la Moscova raman fara Gmail si WhatsApp pe telefoanele de serviciu
Foto: Pixabay

Oficialii rusi din administratie si armata nu vor mai avea voie sa discute problemele de serviciu pe Gmail, WhatsApp, Viber, Skype si Telegram.

Conform agentiei TASS, care citeaza surse din presa locala, Ministerul Dezvoltarii Economice din Rusia a inaintat o propunere legislativa care ar bloca personajele importante din administratia de la Moscova sa mai foloseasca aplicatii mobile dezvoltate in Occident pentru comunicarea legata de serviciu.

Propunerea a fost inainta deja administratiei prezidentiale, dupa cum relateaza ziarul Kommersant.

"Pentru relatiile de munca propunem sa se foloseasca doar servicii de mesagerie create in Rusia. Propunerea se bucura si de sustinerea Ministerului Telecomunicatiilor Comunicarii, a Ministerului Industriei si Comertului si a Institului pentru Dezvoltarea Internetului", a explicat ministrul Elena Lashkina.

Ministrul Dezvoltarii Economice vrea sa impuna si un embargou pentru tehnologiile si produsele hardware importate din Occident, daca se constata ca acestea pot fi inlocuite cu produse similare fabricate in Rusia.

Rusii se tem ca serviciile de mesagerie create in Occident ar putea fi folosite pentru spionarea oficialilor de la Moscova.

#aplicatii mobile Rusia, #embargo tehnologic Rusia, #cenzura oficiali Moscova , #Aplicatii mobile