Uber lanseaza optiunea de verificare faciala in timp real

Luni, 16 Decembrie 2019, ora 12:24
2150 citiri
Uber lanseaza optiunea de verificare faciala in timp real
Foto: Uber

Uber lanseaza functionalitatea de verificare faciala in timp real - Real Time ID Check - prin care va indemna soferii si curierii parteneri sa faca un selfie inainte de a intra in aplicatie. Scopul este acela de a se asigura ca soferul care foloseste contul este chiar cel inscris si verificat.

Update-ul de functionalitate vine dupa ce, la inceputul acestui an, Uber lansa functionalitatea "Check Your Ride" pentru a le aminti calatorilor sa verifice daca fotografia soferului si persoana din masina corespund.

Nicoleta Schroeder, General Manager Uber Romania declara ca verificarea faciala in timp real este o functionalitate foarte importanta pentru siguranta pe aplicatie. "Cu ajutorul acesteia putem combate acte de frauda, utilizarea necorespunzatoare a conturilor si putem mentine o platforma mai sigura pentru toti utilizatorii nostri, asigurandu-ne ca soferii si curierii parteneri sunt intocmai persoanele inregistrate", explica aceasta, intr-un comunicat de presa.

"Suntem incantati ca aceasta optiune foloseste tehnologia pentru a mentine siguranta prin verificari automatizate, sustinute de verificari manuale, oferind astfel soferilor si curierilor posibilitatea de a alege felul in care trec prin aceasta procedura."

Cum va functiona optiunea de verificare faciala in timp real:

  • Soferii si curierii parteneri vor fi rugati periodic sa opreasca intr-un loc sigur pentru a-si face un selfie care sa confirme ca fotografia de profil se potriveste cu cea din contul Uber. Aceasta solicitare poate aparea oricand: in momentul logarii sau chiar intre curse sau livrari.
  • Daca fotografiile nu se potrivesc sau daca acestia nu vor da curs verificarii, contul le va fi blocat in timp ce echipa de suport investigheaza situatia.
  • Verificarile nu sunt planificate, insa un astfel de control poate avea loc automat si daca un utilizator raporteaza o nepotrivire a fotografiilor din aplicatie.
  • Pentru a proteja intimitatea tuturor utilizatorilor, soferii si curierii parteneri vor putea alege intre o verificare automatizata care foloseste tehnologie biometrica sau o verificare manuala din partea unui angajat Uber.

#Uber recunoastere faciala , #Aplicatii mobile