Producatorul BlackBerry pierde tehnologia WLAN, in favoarea Nokia

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 12:48
1994 citiri
Producatorul BlackBerry pierde tehnologia WLAN, in favoarea Nokia
Foto: GSM Arena

Research in Motion (RIM), producatorul BlackBerry, a pierdut un caz de arbitraj privind plata unor drepturi de utilizare a patentelor Nokia la dispozitivele mobile care se pot conecta la retele WiFi prin tehnologia WLAN.

Nokia a anuntat ca a intentat proces RIM in SUA, Canada si Marea Britanie pentru a se asigura ca firma canadiana va respecta hotararea rezultata in urma arbitrajului Camerei de Comert din Stockholm.

Conform acestei hotarari, RIM nu ar avea permisiunea sa produca sau sa vanda dispozitive care includ tehnologia WLAN, pana cand nu ar ajunge la o intelegere cu Nokia cu privire la plata drepturilor de utilizare a patentelor in discutie, transmite Reuters.

Aceasta hotarare ar privi practic toate produsele RIM, iar daca va fi aplicata, va reprezenta o lovitura puternica pentru compania canadiana, care incearca in acest moment sa recastige terenul pierdut pe piata smartphone-urilor in favoarea Samsung si Apple.

Nokia si RIM au realizat o intelegere privind drepturile de utilizare a patentelor in 2003, care a fost renegociata in 2008. In 2011, RIM a apelat la arbitrajul institutiei suedeze pentru a obtine o hotarare ca aceasta intelegere se aplica si in cazul patentelor pentru WLAN.

#proces patent Blackberry WLAN, #proces patente RIM Nokia, #patent RIM WLAN, #patent Nokia WLAN, #proces patent smartphone , #BlackBerry