Producatorul BlackBerry se pregateste de vanzare. Cine ar putea sa cumpere?

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 12:14
1735 citiri
Producatorul BlackBerry se pregateste de vanzare. Cine ar putea sa cumpere?

Research In Motion, producatorul BlackBerry, a angajat o serie de bancheri pentru a-i ajuta sa ia o decizie strategica cu privire la viitorul companiei.

Actiunile companiei s-au apreciat cu patru procente la aflarea vestii, indicand faptul ca investitorii considera ca RIM se pregateste de vanzare. Aceasta versiune este una analizata de RIM in ultima perioada, pe masura ce vanzarile si pretul actiunilor s-au prabusit in ultimul an, scrie Business Insider.

Iata cateva companii care ar putea fi interesate de achizitia Research In Motion:

Samsung, HTC, LG, Motorola si Nokia ar putea fi tentate sa faca o oferta companiei canadiene pe masura ce se lupta pentru dominarea pietei de smartphone. Aceasta piata este una unde marja de profit este mica, iar orice procent in plus la cota de piata este foarte important.

Cota de piata a Research In Motion nu este foarte mare, dar poate fi un avantaj important pentru oricare din aceste companii, daca ele ar decide sa faca un pas in privinta achizitionarii RIM.

Preluarea companiei ar fi un avantaj substantial pentru Microsoft care incearca din nou sa intre pe piata smartphone cu o noua generatie de Windows Phone 7. O astfel de mutare strategica pentru Microsoft i-ar aduce o pozitie importanta in piata, mai ales ca RIM are un numar important de clienti business.

Unirea fortelor Microsoft si RIM ar putea destrona Apple si Android din topul preferintelor clientilor corporate.

Facebook lucreaza la propriul telefon si ar avea nevoie de expertiza RIM mai ales in situatia in care Apple si Google sunt principalii producatori de telefoane care ruleaza aplicatia mobila de Facebook.

Amazon are deja pe piata propria tableta, Kindle Fire, asa ca pasul pana la smartphone-uri nu este chiar asa de mare. Amazon nu se axeaza pe crearea unor produse de cea mai inalta calitate, ci vrea sa ofere device-uri accesibile ca pret. Tinta principala a companiei este ca prin intermediul produselor sa obtina noi clienti pentru magazinul lor online si sa creasca numarul comenzilor.

Ca orice alt cumparator, Amazon ar putea dori sa schimbe platforma BlackBerry cu Android sau Windows, dar expertiza RIM in gadget-uri ar putea ajuta.

Dell, HP, Acer si alti producatori de PC-uri reprezinta o alta categorie de posibili cumparatori. Toate aceste companii ar putea vedea in RIM o oportunitate de a intra si pe piata de smartphone sau tablete PC.

Intel a anuntat ca urmeaza sa produca smartphone-uri care sa fie dotate cu noul lor procesor creat sa concureze cu cele ale ARM, folosite si de Apple.

#vanzare Research in Motion, #producator BlackBerry vanzare, #cumparatori Research In Motion , #BlackBerry