Prototipul BlackBerry 10 apare in curand

Duminica, 25 Martie 2012, ora 14:35
1391 citiri
Prototipul BlackBerry 10 apare in curand

Research In Motion (RIM) va lansa prototipul smartphone-ului BlackBerry 10 in luna mai. Totusi, dispozitivul nu va fi in versiunea lui finala.

Intentia RIM este de a lansa un smartphone prototip pe care sa-l ofere dezvoltatorilor de aplicatii, astfel incat acestia sa fie primii care testeaza telefonul.

Dispozitivul care va fi oferit dezvoltatorilor de aplicatii nu va semana cu versiunea finala a smartphone-ului, care va fi lansat potrivit ultimelor estimari in a doua jumatate din 2012.

RIM realizeaza in mod clar ca sistemul de operare BlackBerry 10 nu poate supravietui decat prin intermediul ecosistemului format din aplicatiile pentru telefonul mobil. Noul CEO al companiei, Thorsten Heins, declara in luna februarie ca BlackBerry n-ar fi complet fara dezvoltatorii de aplicatii.

Dezvaluirea BlackBerry 10, fie el chiar si prototip, va arata industriei IT pentru prima oara sistemul de operare cu ajutorul caruia RIM incearca sa se salveze. In ultimele trimestre, compania canadiana a scazut mult din cota de piata, pierzand teren in fata competitorilor Apple si Google Android.

#BlackBerry smartphone lansare, #BlackBerry 10 smartphone, #BlackBerry aplicatii mobil , #BlackBerry