RIM pierde din cota de piata in SUA, pana la 6,5%

Vineri, 30 Decembrie 2011, ora 21:30
1295 citiri
RIM pierde din cota de piata in SUA, pana la 6,5%

Research in Motion pierde tot mai mult din cota de piata in America si este depasit de Apple, dar si de Samsung Electronics, dupa ce noile sale modele nu au reusit sa atraga atentia utilizatorilor de smartphone.

Cota de piata RIM a utilizatorilor de abonamente din SUA a scazut intre lunile septembrie si noiembrie pana la 6,5%, de la procentul de 7,1% inregistrat in trimestrul anterior, conform BloombergBloomberg. Pe de alta parte, cota de piata Samsung a crescut la 25,6%, de la 25,3%, iar Apple si-a consolidat locul al patrulea, cu 11,2%.

Cifrele demonstreaza inca o data ca modelele BlackBerry pe care RIM le-a lansat in 2011, cu touchscreen si browsere actualizate, nu i-au impiedicat pe clienti sa aleaga tot mai mult dispozitivele iPhone si cele care folosesc sistemul de operare Android, precum Samsung Galaxy S.

Cu aceste rezultate, RIM risca sa ajunga la fel ca Nokia, care in momentul de fata nu mai reprezinta un pericol nici pentru Apple si nici pentru Samsung, in ceea ce priveste smartphoneurile.

#cota piata rim, #rim apple samsung, #rim blackberry , #BlackBerry