Se scufunda corabia: Managementul BlackBerry sare primul

Vineri, 06 Aprilie 2012, ora 12:46
1359 citiri
Se scufunda corabia: Managementul BlackBerry sare primul

Research In Motion, producatorul BlackBerry, a anuntat ca doi directori de top ai companiei vor parasi organizatia, in conditiile in care vanzare RIM devine o realitate.

Vicepresedintele RIM pentru platforma BlackBerry, Alan Brenner, va parasi compania dupa o perioada de tranzitie, iar Alistair Mitchell, vicepresedinte pentru serviciul de mesagerie instant a parasit deja RIM, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei canadiene, Tenille Kennedy, citat de Bloomberg.

CEO-ul companiei, Thorsten Heins, a declarat in cursul saptamanii trecute ca intreaga conducere ia in considerare schimbari drastice in interiorul companiei.

Optiunile puse in discutie variaza de la vanzarea cu licenta a software-ului BlackBerry, pana la vanzarea intregii companii, mai ales in contextul in care s-au inregistrat scaderi dramatice ale vanzarilor pentru al cincilea trimestru consecutiv.

RIM incearca, in acelasi timp, sa se gandeasca la clientii din segmentul business si mai putin la consumatorii obisnuiti, dupa ce a pierdut o cota considerabila in fata Apple.

Brenner si Mitchell nu sunt singurii care au decis sa paraseasca RIM. Fostul CEO al companiei, Jim Balsillie, si-a dat demisia si din consiliul de conducere, iar alti doi directori au parasit si ei compania.

Heins, care este in functia de director executiv din luna ianuarie, a declarat la finalul lunii martie ca vanzarea companiei este luata in considerare.

In timp ce fostii CEO ai companiei, Balsillie si Mike Lazaridis, care au parasit plecat din companie in acelasi timp, in ianunarie, au asigurat investitorii ca cel mai nou smartphone, BlackBerry 7, dotat cu un browser mai bun si navigatie touchscreen, va reinvia vanzarile companiei.

In ciuda asigurarilor celor doi directori, vanzarile pe primul trimestru al 2012 au scazut cu 25% fata de aceeasi perioada din 2011.

Vanzarile companiei au coborat abrupt in ultimul an, iar cota de piata a companiei pe segmentul de smartphone a coborat la 8,2% in ultimul trimestru al 2011, de la 14% in anul precedent. In aceeasi perioada, cota de piata a Apple a crescut la 24%, de la 16%.

De altfel, si actiunile companiei s-au devalorizat, acestea pierzand 77% din valoare, pana la 12,67 dolari.

Research In Motion, a anuntat, in urma celor mai recente cifre, ca nu va mai face publice estimari financiare de acum incolo.

#restructurari Research In Motion BlackBerry, #producator BlackBerry, #directori RIM BlackBerry , #BlackBerry