Comparatie intre iPhone 4S si Samsung Galaxy S III. Cine castiga?

Sambata, 23 Iunie 2012, ora 15:00
4324 citiri
Comparatie intre iPhone 4S si Samsung Galaxy S III. Cine castiga?
iPhone 4S vs. Samsung Galaxy S III

Noul smartphone dotat cu Android de la Samsung, Galaxy S III se lanseaza in aceasta luna. SE compara insa cu liderul de vanzari la nivel mondial, consacratul iPhone?

BusinessInsider a realizat un review al celor doua smartphone-uri si a ajuns la urmatoarele concluzii:

Design

iPhone arata extraordinar si Samsung Galaxy S III, de asemenea. Asadar, care dintre cele doua smartphone-uri este totusi mai "prezentabil"?

Galaxy S III castiga la acest capitol, avand in vedere ca designul iPhone 4/4S este deja vechi de doi ani, iar clientii incep sa se plictiseasca. In plus smartphone-ul Samsung este mai subtire, mai usor si are un ecran generos.

Probabil ca iPhone isi va improspata si el designul in toamna, insa pana atunci, Galaxy S III castiga.

Calitatea materialelor

Desi arata mai bine, Galaxy S III are aspectul unui telefon "ieftin", avand in vedere ca este construit din plastic ordinar.

Pe de alta parte, iPhone este realizat din metal si sticla. Arata ca un produs de lux, cu toate ca materialele rafinate il fac si mai greu.

Ecranul

Ecranul de 4,8 inci al celor de la Samsung face toti banii. Pentru ca telefonul sa nu capete proportii astronomice, designerii au avut grija ca marginile sa ramana foarte subtiri. Si pe langa aspect, calitatea este extraordinara, devenind o adevarata placere sa urmaresti videoclipuri sau sa joci jocuri.

Chiar daca si ecranul iPhone-ului arata bine, in acest caz, mare inseamna mai bine.

Aplicatiile

In ciuda tuturor imbunatatirilor pe care Android le-a realizat in ultimul an, sistemul de operare al Google inca nu beneficiaza de atat de multa atentie ca iOS-ul iPhone. Da, toate aplicatiile de baza, ca Facebook, Twitter si Instagram sunt si pe Android, insa producatorii de aplicatii inca au tendinta sa acorde intaietate iPhone-ului.

De exemplu, le-a luat celor de la Flipboard doi ani ca sa intre si pe piata Android. Asadar, daca iti doresti sa ai cele mai noi aplicatii pe mobil, alege iPhone.

Muzica si filme

E greu sa bati iTunes, mai ales cand vine vorba de filme sau show-uri TV. Pur si simplu, ai mai multe optiuni la Apple store.

Samsung are Music Hub si Media Hub, insa necesita inca multa munca pentru a atinge performantele Apple.

Stocare de date

iPhone se comercializeaza in trei variante: cu capacitate de stocare de 16GB, 32GB si 64GB.

In ceea ce priveste Samsung Galaxy S III, capacitatea de stocare depinde mai mult de furnizor. Verizon vinde smartphone-uri cu 16GB si 32GB, insa avantajul este ca Galaxy S III iti permite sa adaugi un surplus de memorie prin propriul card Micro SD. Astfel, daca achizitionezi cel mai ieftin Galaxy S III si adaugi cardul, in total iesi mai ieftin. Astfel, Galaxy S III iese castigator la acest capitol.

In final, Samsung se afla foarte aproape de a egala iPhone-ul, cu smartphone-uri precum Galaxy S III si Galaxy Nexus, insa mai este inca mult de munca.

iPhone are inca avantajul startului, experienta iPhone fiind pentru moment superioara Galaxy S III.

#comparatie iPhone 4S, #comparatie Samsung Galaxy S III, #iPhone 4S Samsung Galaxy S III, #comparatie smartphone Apple Samsung , #Comparatii telefoane