Cat te costa sa-ti extinzi afacerile pe mobile?

Duminica, 13 Mai 2012, ora 17:30
1135 citiri
Cat te costa sa-ti extinzi afacerile pe mobile?

Numarul de terminale smartphone de pe piata autohtona va depasi cu mult cifra de trei milioane de unitati pana la sfarsitul acestui an, iar in urmatorii 3 ani se va ajunge ca fiecare al doilea utilizator de telefonie mobila din Romania sa utilizeze un astfel de terminal mobil, potrivit specialistilor din domeniul telecom.

Vanzarile accelerate de telefoane inteligente atrag dupa sine si dezvoltarea pietei de aplicatii mobile, inca slab dezvoltata in Romania.

In Appstore si Google Play, platformele dedicate aplicatiilor pentru IOS, respectiv Android, se regasesc la ora actuala in jur de 1.000 de aplicatii romanesti, impartite aproximativ in mod egal intre cele doua sisteme de operare.

Potrivit unor estimari, numarul acestora ar putea creste de pana la patru sau cinci ori in urmatoarele sase luni. Dincolo de numarul tot mai mare de smartphone-uri, un alt factor important care sta la baza dezvoltarii pietei aplicatiilor mobile este tendinta romanilor de a instala si de a folosi un numar din ce in ce mai mare de aplicatii pe telefonul mobil.

Citeste mai multe despre Cat te costa sa-ti extinzi business-ul pe mobile? pe Ziare.com.

#afacere mobile, #business mobile, #afacere smartphone , #Mobile online