Moldovenii scapa de birocratie cu semnatura mobila

Duminica, 16 Septembrie 2012, ora 15:55
1702 citiri
Moldovenii scapa de birocratie cu semnatura mobila

Cetatenii Republicii Moldova pot, de vineri, sa semneze orice act cu ajutorul telefonului mobil. Serviciul a fost lansat de Guvern impreuna cu operatorii de telefonie mobila, Moldcell si Orange.

Serviciul, denumit "Semnatura mobila", permite autentificarea in spatiul virtual pentru probarea identitatii cu ajutorul telefonului mobil. Astfel, moldovenii vor putea semna acte la distanta, rapoarte, declaratii catre institutii sau cereri online. La fel, cetatenii vor putea accesa servicii electronice atat publice, cat si private.

"Semnatura mobila vine sa aduca oamenilor confort, operativitate si siguranta. Fiecare dintre noi, cel putin o data pe luna semneaza acte si solicita copii de documente. Autoritatile trebuie sa se racordeze noilor rigori, sa fie pregatite sa faca fata cererilor de documente electronice. Legea spune clar ca institutiile statului sunt obligate sa accepte acte semnate digital.

Documentul electronic are aceleasi efect juridic ca si documentul pe suport de hartie, autentificat cu semnatura olografa. In secolul digital, interactiunea dintre autoritati si cetateni poate avea loc cu succes in spatiul virtual. In acest fel, scapam de coruptie, castigam timp si devenim eficienti", adeclarat la cu ocazia lansarii serviciului premierul moldovean Vlad Filat, conform egov.md.

Citeste mai multe despre Moldovenii scapa de birocratie cu semnatura mobila pe Ziare.com.

#semnatura mobila Moldova, #semnatura mobila birocratie, #semnatura elecronica Moldova , #Mobile online