Ce trebuie sa stie smartphone-ul de companie?

Joi, 19 Iulie 2012, ora 18:27
1213 citiri
Ce trebuie sa stie smartphone-ul de companie?

Cu ce difera smartphone-urile adresate utilizatorilor de business fata de cele normale? Care sunt criteriile de luat in considerare la achizitia unui smartphone folosit in scopuri de business.

Dintre sutele de modele de smartphone-uri disponibile pe piata, exista cateva care, daca indeplinesc anumite criterii, sunt perfecte pentru oamenii de business.

Tehnologia pentru date

In tarile dezvoltate a fost lansata deja tehnologia 4G, care permite viteze de transfer foarte mari. In Romania, exista 3G si HSDPA+ care este, esential, o tehnologie mai avansata a protocoalelor 3G.

HDMI/MHL

Un port HDMI va permite conectarea smartphone-ului la un dispozitiv HDTV, ideal pentru prezentari. Unele telefoane au si porturi MHL - Mobile High Definition Link, o interfata video HD al 1080 pixeli si o interfata audio digitala, pentru conectarea smartphone-urilor si a altor dispozitive portabile, precum tablete sau camere.

Camera video frontala

Apelurile video si participarea in videoconferinte, prin intermediul telefonului, nu pot fi desfasurate fara camera video frontala. In general, camerele video frontale de la smartphone-uri sunt de la VGA-uri, la camere de doi megapixeli.

Mediul de stocare

Spatiul de stocare, fie ca vorbim de cloud, de telefon sau de memorie detasabila, este un factor important, care trebuie luat in considerare la achizitionarea unui smartphone. Stocarea documentelor si prezentarilor pe telefonul mobil, alaturi de alte informatii multimedia, precum fotografii, muzica sau clipuri, necesita un spatiu generos. Unele telefoane au memorie interna, dar ofera si posibilitatea atasarii unui card de memorie, prin prezenta unui slot microSD. Spre exemmplu, unui telefon cu memoria de 8GB ii poate fi extins spatiul cu pana la 32 sau 64 de GB.

Tastatura fizica

Unii utilizatori pur si simplu nu se pot obisnui cu ecranele de tip touchscreen, fara tastatura fizica. De aceea, alegerea unui telefon cu tastatura QWERTY poate fi o alegere mai inteleapta. Exemple> BlackBerry Bold 9790, Motorola XPRT sau Samsung Captivate Glide.

#smartphone utilizatori business, #smartphone business , #Modele telefoane