20% din copiii romani primesc un telefon cu Android inainte de a implini 12 ani - studiu

Joi, 22 August 2013, ora 13:42
1669 citiri
20% din copiii romani primesc un telefon cu Android inainte de a implini 12 ani - studiu
Sursa foto: Huffington Post

Parintii prefera tot mai mult sa cumpere smartphone-uri pentru copiii lor care nu au implinit inca 12 ani, fapt care creste riscul ca minorii sa fie inselati pe Internet, atrag atentia specialistii Bitdefender, intr-un studiu derulat in cateva state din Europa si in SUA.

Potrivit sursei citate, in Romania, parintii cumpara telefoane inteligente pentru copiii lor inca de la varsta de sase ani, ceea ce creste riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infectii cu virusi.

"Astazi, copiii sunt fara indoiala mult mai priceputi decat erau parintii lor cand vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem astepta sa fie pe deplin constienti de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultima generatie. Criminalii informatici stiu ca este mult mai probabil ca un copil sa cada in capcana jocurilor, a actualizarilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de amenintari.

Iar pentru ca tot mai multi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor cauta sa exploateze acest lucru intr-un mod din ce in ce mai agresiv", explica Catalin Cosoi, sef de Strategii Securitate al Bitdefender.

Studiul realizat de Bitdefender, derulat pe mai mult de 2.000 de parinti din SUA, Romania, Spania, Franta, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia si Rusia, releva faptul ca majoritatea parintilor cumpara un dispozitiv cu Android pentru copiii lor cand acestia au intre 10 si 12 ani.

Totusi, un numar din ce in ce mai mare de copii romani cu varste cuprinse intre sase si noua ani, care de-abia invata sa citeasca, detin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android inainte de 12 ani, iar unul din zece, la sase sau sapte ani.

Bitdefender este producatorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatica atestate pe plan international. Din 2011, compania este unul dintre liderii industriei de securitate care protejeaza, zilnic, datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone copii Romania, #telefoane Android copii, #telefoane inteligente copii, #riscuri copii smartphone , #Smartphone