CISCO: Comunicarea online, dependenta "Generatiei Y"

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 14:50
1494 citiri
CISCO: Comunicarea online, dependenta "Generatiei Y"

Ultimul studiu Cisco Connected World Technology arata ca pentru membrii generatiei Y comunicarea online este una din cele mai importante rutine zilnice, iar 90% din acestia isi verifica e-mail-ul, mesageria, si profilurile de pe site-urile de socializare de pe smartphone, de multe ori inainte de a se ridica din pat.

Mai mult, 40% din respondentii la studiu au declarat ca "m-as simti nelinistit, ca si cand ar lipsi o parte din mine", daca nu si-ar putea utiliza smartphone-urile pentru a ramane conectati, se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de reprezentantii Cisco.

Comunicare online a creat astfel o dependenta, 85% dintre femei si 63% dintre barbati verificand compulsiv e-mailul, sms-urile sau retelele de socializare. Dintre acesti utilizatori compulsivi de smartphone, 60% isi doresc sa nu se simta atat de constransi.

Printre altele, studiul a evidentiat ca pe langa utilizarea smartphone-ului in pat, 46% din respondenti il folosesc si in timpul meselor cu familia si prietenii, iar peste o treime la toaleta, in timp ce aproape 20% au recunoscut ca trimit sms-uri in timp ce conduc, desi este periculos.

Cisco Connected World Technology Report 2012 analizeaza cum Generatia Y utilizeaza internetul si dispozitivele mobile pentru a se conecta cu lumea din jurul lor.

Studiul a constat in doua cercetari: prima axata pe studenti si angajati cu varstele cuprinse intre 18 si 30 de ani, iar al doilea pe profesionisti in domeniul IT. Fiecare cercetare include 100 de respondenti din 18 tari, care a rezultat intr-un esantion de 3600 de persoane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comunicare Generatia Y, #utilizare smartphone Generatia Y, #conectare online Generatia Y, #smartphone Generatia Y, #dependenta smartphone , #Smartphone