Coreea de Nord permite accesul la internet mobil pentru straini

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 16:03
1505 citiri
Coreea de Nord permite accesul la internet mobil pentru straini

Strainii care viziteaza Coreea de Nord vor avea acces la internet mobil prin telefoane mobile, tablete si alte dispozitive 3G, dupa ce guvernul tarii a relaxat pentru a doua oara in acest an reglementarile din domeniul comunicatiilor.

Cenzura va fi insa mentinuta pentru populatia indigena, anunta AP, conform Mediafax.

Serviciile de internet mobil destinate vizitatorilor vor fi activate in urmatoarele zile de catre operatorul Koryolink, companie detinuta in asociere de Korea Post & Telecommunications Corporation si grupul egiptean Orascom.

Koryolink a informat vineri rezidentii straini din Phenian ca va lansa serviciul de internet mobil 3G pana la 1 martie cel tarziu.

Coreea de Nord a inceput recent sa permita vizitatorilor straini sa-si aduca propriile telefoane mobile in tara, pe care le pot utiliza cu cartele SIM oferite de Koryolink.

Serviciile de internet mobil nu vor putea fi accesate insa si de cetatenii nord-coreeni, care vor putea utiliza alte servicii 3G, inclusiv mesagerie SMS si MMS, apeluri video si abonamente la ziarul de stat Rodong Sinmun.

Coreea de Nord are printre cele mai stricte reglementari din lume cu privire la accesul la internet. Infrastructura broadband exista, insa numai o mica parte a populatiei poate accesa reteaua globala.

#internet mobil Coreea Nord, #interdictii Coreea de Nord, #acces internet Coreea Nord, #cenzura Coreea de Nord , #Smartphone