Coreea de Nord va produce propriul smartphone. Arirang, telefonul aprobat de Kim Jong-un

Luni, 12 August 2013, ora 16:00
1434 citiri
Coreea de Nord va produce propriul smartphone. Arirang, telefonul aprobat de Kim Jong-un
Sursa foto: Digitaltrends.com

Coreea de Nord va avea propriul smartphone. Liderul Phenianului, Kim Jong-un a vizitat o fabrica ce va produce smartphone-uri si si-a dat acordul pentru inceperea proiectului.

Smartphone-ul produs de nord-coreeni se cheama "Arirang", dupa un cunoscut cantec popular nord-coreean, relateaza news.sky.com.

"Aceste telefoane vor fi foarte convenabile pentru utilizatori deoarece camera foto are multi pixeli", a declarat Kim Jong-un, citat de agentia oficiala de presa nord-coreeana KCNA.

Kim Jong-un este surprins in timpul vizitei in fabrica de productie a smartphone-urilor in timp ce gesticuleaza si le da indicatii muncitorilor, generalii care il insotesc pe liderul nord-coreean luand, constiincios, notite.

Faptul ca nu au aparut fotografii cu productia propriu-zisa a smartphone-urilor a dat nastere suspiciunilor ca aparitia unui smartphone nord-coreean ar fi tot o inventie a propagandei de la Phenian.

In Coreea de Nord cea mai mare parte a populatiei nu are acces la internet, iar multi cetateni traiesc intr-o saracie crunta.

Tara are retea 3G, dar nord-coreenii nu pot sa efectueze apeluri video si nu pot sa telefoneze in strainatate sau sa ia contact cu persoane din alte tari.

Telefoanele mobile, indiferent cat de putin performante ar fi, sunt foarte scumpe in Coreea de Nord.

#smartphone coreea nord, #telefonie mobila coreea nord, #productie mobile Coreea Nord, #smartphone Kim Jong un , #Smartphone