Fiecare al 17-lea locuitor al Planetei detine o tableta

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 15:12
995 citiri
Fiecare al 17-lea locuitor al Planetei detine o tableta

Numarul utilizatorilor de smartphone la nivel mondial a crescut pana la 1,3 miliarde, in ultimii patru ani, de la 6% din totalul populatiei, in 2009, la peste 22%, in 2013, releva datele unui studiu Business Insider. De asemenea, in prezent, fiecare al 17-lea locuitor al Planetei are o tableta.

Rata de penetrare a sistemelor digitale a avut o dinamica puternica, iar statisticile arata ca, la jumatatea anului 2012, populatia globului avea in proportie de 6% o tableta, 20% din total era in posesia unui PC, iar 22% din numarul de locuitori ai planetei foloseau un smartphone.

In acest context, participantii la conferinta au subliniat ca migrarea utilizatorilor de servicii bancare de la sistemul clasic de relatie cu banca la operatiunile online a fost puternic influentata de aceste evolutii.

La randul sau, Hannes Kriegbaum, global sales specialist digital channels la Misys, companie multinationala de software, a anuntat ca aceasta a finalizat, pe 10 februarie 2014, achizitia IND Group, operatorul britanic preluand inclusiv divizia din Romania.

"Ne-am schimbat numele, dupa preluare, din IND Group in Misys. Pe 10 februarie ne-a cumparat Misys. Am fost o buna oportunitate pentru acestia, pentru ca am reusit sa ne crestem afacerile in Europa Centrala si de Est, inclusiv in Romania unde, de la doi clienti - BRD si BCR - am ajuns la 13 clienti prin aceasta preluare. Ne finalizam integrarea in sistemele de online banking ale Misys, ne concentram pe solutiile de legacy, trezorerie, piete de capital. Credem ca un procentaj de 18% din clientii bancilor vor folosi o interfata online de lucru cu banca, in viitor. Noi ne concentram pe vanzarile digitale online", a explicat Kriegbaum.

Evenimentul Banking Innovation Day se concentreaza pe inovatia in virtual banking si pe idei referitoare la modul de creare a unei experiente mai extinse a clientelei si la capabilitati de vanzari eficiente pe toate canalele de online banking.

#numar utilizatori smartphone, #utilizatori smartphone, #operatiuni online smartphone , #Smartphone