Seful Apple: China va depasi SUA ca principala piata pentru companie

Vineri, 11 Ianuarie 2013, ora 10:33
1879 citiri
Seful Apple: China va depasi SUA ca principala piata pentru companie
Foto: Digital Trends

China va depasi SUA si va deveni principala piata pentru produsele Apple, afirma directorul general al companiei, Tim Cook, pe masura ce firma americana deschide noi magazine si planuieste lansarea de noi produse in aceasta tara.

"Cred ca va deveni prima noastra (n.r. piata)", a declarat Cook joi unei publicatii chineze, fara sa explice cand se va intampla acest lucru, transmite Bloomberg.

Compania din Cupertino a avut in China vanzari de 5,7 miliarde de dolari in trimestrul trei al lui 2012, in timp ce vanzarile din SUA au fost de 14,4 miliarde de dolari.

Cresterea Apple in tara cu cea mai numeroasa populatie din lume a fost pana acum incetinita de competitia producatorilor de smartphone-uri locali si de faptul ca firma americana a lucrat in principal cu operatorii de telecom locali mai mici pentru distributia iPhone.

Cook s-a intalnit in timpul vizitei sale in China cu directorul China Mobile, pentru a discuta un posibil parteneriat. China Mobile detine in aceasta tara o cota de piata de 64% din punct de vedere al numarului de utilizatori.

Reprezentantii celui mai mare operator chinez de telefonie mobila au afirmat in decembrie ca este necesara, in prealabil, o intelegere clara cu privire la impartirea castigurilor inainte de a introduce iPhone-ul pe lista sa de produse.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#expansiune Apple China, #vanzari Apple China, #piata iPhone China, #piete produse Apple, #vizita Cook China, #afaceri Apple China , #Smartphone