VIDEO Rusii lanseaza un smartphone cu doua ecrane. Vezi ce poate face si ce preturi va avea

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 15:07
1982 citiri
VIDEO Rusii lanseaza un smartphone cu doua ecrane. Vezi ce poate face si ce preturi va avea
YotaPhoe este unul dintre putinele terminale cu doua ecrane

Rusia isi va face intrarea, la sfarsiitul acestui an, pe piata telefoanelor inteligente, cand o companie va lansa un telefon cu dual screen.

Terminalul YotaPhone, produs de compania Yota Devices, s-a bucurat de succes in acest an la International Consumer Electronics Show, unde a primit din partea CNET premiul "Best of CES Award" pentru "Hottest Mobile Device" si este disponibil pentru precomanda.

Ce este interesant la acest model este al doilea ecran, care are la baza tehnologia "electronic paper", conceputa pentru a imita aspectul unei foi de hartie pe care se scrie cu cerneala.

Un alt terminal dual-screen, lansat de Samsung

YotaPhone nu este primul smartphone cu doua ecrane, Samsung lansand deja modelul Hennessy, cum ambele ecrane tactile, insa modelul rusesc este primul care combina un ecran LCD cu unul e-ink.

Ambele ecrane ale terminalului Samsung dual-screen sunt LCD

Ambele ecrane ale terminalului Samsung sunt LCD de 3,3 inchi si au rezolutie 320x480. Acesta are sistem de operare Android, procesor de 1,2 Ghz quad-core si 1GB RAM.

Cu acest model, Samsung vizeaza piata Chinei, pana acum nefacand publica intentia de a intra cu acest model si in Europa sau SUA.

Made in Rusia?

Ca si multe modele conceopute de concurenta, YotaPhone a fost conceput in Rusia, iar componentele si asamblarea vine din Asia.

YotaPhone are procesor Qualcomm

YotaPhone are procesor de la Qualcomm, ecranele provin de la Japan Display si eInk, iar compania care le produce efectiv este o mare companie asiatica din domeniu.

Spre deosebire de Samsung, al carui model dual screen nu este destinat pietelor europeana si americana, rusii de la Yota Device vor sa intre cu acest model pe piata mondiala,

Specificatii tehnice

Sistemul de operare al noului noului smartphone rusesc este Android Jelly Bean 4.2.2, procesorul Qualcomm Dual Core 1,7 GHz Krait, iar designul este monobloc, cu ecrane pe ambele parti, masoara 133,6 x 67 x 9,99 milimetri si cantareste 146 de grame.

Ecranul principal este un LCD de 4,3 inch multi touch cu rezolutie 720x1280, iar al doilea este un EPD de 4,3 inch cu 16 nunate de gri, si rezolutie 360x640. Suporta LTE, UMTS si GSM si are doua camere, una de 13 megapixeli cu LED flash si una de un megapixeli, cu 2 GB RAM.

Conectivitatea este WiFi 802.11 a/b/g/n, BT v4.0, GPS w/A-GPS + Glonass, iart acumulatorul de 1800 mAh.Alte functii incluse sunt accelerometru, busola, giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumina, radio FM, slot microSim si doua aplicatii speciale pentru ecranul din spate, una find pentru recunoasterea geturilor.

Tehnologia ePaper consuma mult mai putina energie

Spre deosebire de ecranele conventionale, cu iluminare din spate, tehnologia e-paper reflecta lumina ca o hartie obisnuita, ceeace o face, teoretic, usor de citit, oferind un unghi de vizualizare mai mare comparativ cu afisajele conventionale. Mai exact, un ecran e-Paper reflecta lumina, in timp ce unul LCD emite lumina.

In acelasi timp, rata de contrast poate fi descrisa ca fiind similara cu cea al ziarului, si permite citirea in lumina directa a soarelui, fara ca imaginea afisata sa se estompeze. Acest tip de ecran consuma o fractiune din cel al ecranului clasic din prezent.

YotaPhone poate fi precomandat

Modelul poate fi precomandat pe pagina sa de internet, pretul vehiculat in presa fiind de circa 20.000 de ruble (circa 2.000 de lei sau in jurul a 450 de euro), fiind, cel mai probabil, prima incercare a companiei de a intra pe acest segment.

YotaDevice deja a semnat mai multe acorduri cu retaileri din Rusia, care sunt de parere ca pretul va ajunge la 22.000-25.000 ruble ( 2.230 de lei sau 500 de euro). De asemenea, compania se afla in tratative cu diferiti operatori de telefonie mobila.

Ecranul secundar consuma putina energie

In presa internationala se apreciaza ca YotaPhone este un concurent pentru principalele terminale ale Apple si Samsung, in primul rand fiind mai ieftin, iar in aldoilea rand, avand si al doilea ecran.

De asemenea, conform unui oficial al companiei, YotaDevice ar putea sa vanda in primele sase luni de la lansare 50.000 de unitati pe piata locala. Comparativ, la doua luni dupa lansarea in Rusia, Samsung a vandut 150.000 de modele Galaxy S4, iar Apple a vandut in prima luna 150.000 de iPhone 5.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#terminale mobile, #YotaPhone Rusia, #telefon Rusia , #Smartphone