Yahoo! are doua milioane de utilizatori de smartphone in Romania

Joi, 06 Iunie 2013, ora 12:26
1692 citiri
Yahoo! are doua milioane de utilizatori de smartphone in Romania
Nick Hugh, VP, Head of Display Solutions in cadrul Yahoo!

Gigantul online Yahoo! are peste doua milioane de utilizatori de smartphone din Romania, care petrec aproape 13 ore pe saptamana folosind serviciile sale adresate platformelor mobile, potrivit unui oficial Yahoo.

"Ne aflam intr-o industrie online care si-a schimbat radical modelul in care se raporteaza la utilizatori. Daca marimea ecranului era criteriul cel mai important pentru publicitari si utilizatori, acum exista patru ecrane prin intermediul carora trebuie transmis mesajul publicitar: telefonul mobil, tableta, laptopul si PC-url", a declarat Nick Hugh, VP, Head of Display Solutions in cadrul Yahoo!, in cadrul unei prezentari pe care a sustinut-o la ICEEfest.

El a spus ca Yahoo! se concentreaza in prezent sa transmita un mesaj unitar indiferent de mediul folosit de utilizatori.

Penetrarea smartphone-urilor in Romania

In Romania, penetrarea smartphone-urilor a ajuns la 17%, un nivel cu mult mai mic fata de situatia din Europa, unde a ajuns la 63%.

"Suntem constienti ca utilizatorii nostri folosesc mai multe dispozitive si vrem sa ne asiguram ca recunoastem cine sunt acesti utilizatori", a spus oficialul Yahoo!.

Yahoo a lansat in urma cu trei saptamani o aplicatie meteo, care foloseste fotografii de pe Flickr. Aplicatia a fost descarcata de peste un milion de ori in primele doua zile de la lansare.

ICEEfest, unul dintre cele mai mari festivaluri de Internet din Europa Centrala si de Est, este organizat la Bucuresti de catre Thinkdigital.

Evenimentul are peste 1.800 de participanti inregistrati pentru conferinte si workshop-uri.

#utilizatori smartphone Romania, #utilizatori Yahoo Romania, #penetrare smartphone Romania , #Smartphone