Android a ajuns din urma Apple: 250 de milioane de activari

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 12:04
2030 citiri
Android a ajuns din urma Apple: 250 de milioane de activari

Google a ajuns in urma Apple in numai doi ani de la lansarea Android, reusind sa vanda pana in prezent peste 250 de milioane de dispozitive Android, a anuntat CEO Google, Larry Page, cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare pentru trimestrul patru din 2011.

Android Market a servit pana in prezent nu mai putin de 11 miliarde de descarcari de aplicatii din partea utilizatorilor de dispozitive care functioneaza cu sistemul de operare Android.

Apple, rivalul principal al Google pe piata de smartphone-uri, a anuntat in luna octombrie ca a vandut 250 de milioane de dispozitive cu sistem de operare iOS, inclusiv iPad-uri si iPod Touch-uri.

Google a adaugat 50 de milioane de noi dispozitive cu Android din luna octombrie pana in prezent.

Larry Page a subliniat ca 3,7 milioane de dispozitve Android au fost activate in weekend-ul in care a fost si ziua de Craciun.

Android se apropie cu pasi repezi de Apple si in ceea ce priveste numarul de aplicatii descarcate. In luna octombrie 2011, reprezentantii Apple au declarat ca utilizatorii sai au descarcat 18 miliarde de aplicatii. In prezent, numarul acestora a ajuns probabil la 20 de miliarde.

#Android smartphone, #android ios, #apple vs android , #Stiri Mobile