Aplicatia Snapchat are probleme de securitate

Vineri, 09 Mai 2014, ora 16:05
1207 citiri
Aplicatia Snapchat are probleme de securitate

Snapchat, aplicatia care isi distruge mesajele in 10 secunde, va trebui sa isi amelioreze conditiile de confidentialitate si de securitate, potrivit termenilor unui acord incheiat cu Federal Trade Commission (FTC).

Federal Trade Commission a acuzat Snapchat ca isi insala utilizatorii in privinta caracterului efemer al "snaps"-urilor publicate (fotografii, mesaje video, mesaje text), potrivit Mediafax.

Snapchat a neglijat mai ales sa ii informeze pe utilizatori in legatura cu faptul ca "snaps"-urile pot fi salvate pe termen nedeterminat, utilizand alte aplicatii.

Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular dupa lansarea sa in septembrie 2011. Insa succesul sau a generat multe ingrijorari, pentru ca aplicatia poate sa ofere adolescentilor o falsa impresie de securitate atunci cand isi publica fotografiile.

FTC a acuzat Snapchat si de faptul ca a colectat, fara sa ii anunte, contactele din agendele utilizatorilor sai care poseda un iPhone, un iPad sau un iPod. Aceeasi institutie americana ii reproseaza faptul ca nu si-a securizat suficient serviciul "Find a Friend", care a permis piratilor cibernetici sa acceada in baza sa de date si sa fure astfel nume si numere de telefon de la 4,6 milioane de utilizatori.

"Daca o companie vinde un serviciu bazat pe securitate si confidentialitate, este crucial ca ea sa isi respecte promisiunile", a declarat directoarea FTC, Edith Ramirez, intr-un comunicat de presa.

Nicio amenda nu a fost evocata, insa Snapchat ar putea face obiectul unor sanctiuni financiare, daca nu va respecta conditiile acestui acord, afirma FTC.

Snapchat a promis, intr-un comunicat, ca va raspunde chestiunilor semnalate de FTC si a precizat ca a rezolvat deja mai multe dintre aceste probleme. Snapchat isi asigura utilizatorii ca va continua sa investeasca masiv in sisteme de securitate si in mijloace tehnice care sa impiedice comiterea unor abuzuri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatia Snapchat, #utilizatori Snapchat, #securitate Snapchat , #Stiri Mobile