Apple a vandut aproape 34 de milioane de iPhone in trimestrul trei

Joi, 28 Noiembrie 2013, ora 10:04
1105 citiri
Apple a vandut aproape 34 de milioane de iPhone in trimestrul trei

Apple s-a bucurat de succes in al treilea trimestrul al anului, inresgistrand o crestere a vanzarilor cu 25,7% fata de acelasi interval al anului trecut.

Americani au vandut 33,8 milioane de terminale, aici fiind incluse si noile modele 5c si 5s, dar si modele mai vechi.

iPhone 5s, model de succes

Totusi, desi vanzarile au crescut, unele probleme tot au aparut. Modelul 5C nu s-a bucurat de prea mult succes comparatiov cu fratele lui mai mare, iPhone 5s, deoarece are un raport pret/performanta scazut, pretul nefiind destul de atragator pentru consumatori.

Problema aparuta in piata pentru modelul mai ieftin l-a fortat pe Apple sa vanda modele vechi pe pietele emergente, la preturi reduse.

Rezultatul a fost scaderea inregistrata la bursa, ritmul de crestere a veniturilor companiei reducandu-se la un nivel sub cel al vanzarilor, ceea ce a afectat profitabilitatea Apple.

In ultimul trimestru al anului, compania stimeaza ca vanzarile noilor modele de iPhone vor atinge un nou record, insa cota de piata nu va creste.

Apple incearca sa isi imbunatateasca pozitia in China, care este cea mai importanta piata in acest moment, insa totul depinde de acordurile pe care compania incearca sa le incheie cu China Mobile, cel mai mare operator din China, cu o cota de 70%.

#iPhone Apple, #vanzari iphone , #Stiri Mobile