Apple pierde razboiul brevetelor cu Motorola

Duminica, 24 Iunie 2012, ora 15:08
1435 citiri
Apple pierde razboiul brevetelor cu Motorola

Un judecator american a decis ca Apple nu poate actiona in justitie compania Google si divizia sa Motorola Mobility, punand capat razboiului dintre cele doua companii pe marginea brevetelor legate de smartphone-uri.

Decizia a fost luata de o curte federala din Chicago si este o lovitura pentru Apple, care spera la o decizie definitiva impotriva Motorola, ceea ce ar fi deschis calea unor alte procese cu producatorii de smartphone-uri cu Android, precum Samsung, HTC sau LG.

"Apple se plange ca telefoanele Motorola, la nivel general, copiaza iPhone-ul, la nivel general", a spus judecatorul. "Dar dorinta Motorola de a-si vinde produsele care concureaza cu iPhone este cu totul altceva - o dorinta perfect legala - departe de a incalca vreun brevet".

Purtatorul de cuvant al Apple, Kristin Huguet, a refuzat orice comentariu cu privirel la recenta decizie a judecatorului. Jennifer Erickson, purtatoarea de cuvant a Motorola Mobility, a declarat ca Google aplauda decizia judecatorului.

Motorola a dat Apple in judecata in 2010, iar in aceeasi luna Apple a depus un dosar, la randu-i, impotriva Apple.

Judecatorul a spus ca Apple nu a putut demonstra in mod clar ca telefoanele Motorola provoaca o pierdere semnificativa companiei infiintate de Steve Jobs.

Pe de alta parte, judecatorul a spus ca nici Motorola nu poate invoca vreo incalcare de brevete de inventie din partea Apple.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Apple Motorola Mobility, #razboi brevete inventie Apple Google , #Stiri Mobile