Cele mai bune aplicatii facute de romani pentru telefoane si tablete

Marti, 26 Februarie 2013, ora 15:02
6954 citiri
Cele mai bune aplicatii facute de romani pentru telefoane si tablete

Aplicatiile mobile dezvoltate de producatorii romani pentru piata locala genereaza venituri infime, motiv pentru care accentul este pus pe cele asociate altor business-uri. Totusi, dintre ele rasar si aplicatii inovatoare sau care capata o popularitate extraordinara la scurt timp de la lansare.

Peste 90% dintre utilizatorii romani de aplicatii mobile prefera sa descarce doar aplicatiile care sunt gratuite, potrivit directorului general al Syscom Digital, Maia Novolan.

Business24 a facut o selectie de aplicatii mobile destinate utilizatorilor romani, care sunt cele mai populare din perspectiva utilitatii lor.

Star Taxi

Star Taxi este o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot comanda un taxi, in cateva secunde. Comanda poate fi facuta direct din aplicatie, in mod gratuit, evitandu-se astfel convorbirile telefonice cu operatorii si timpul de asteptare pentru confirmarea comenzii.

Cu ajutorul aplicatiei Star Taxi utilizatorul vizualizeaza pe harta taxiul care se indreapta spre locul indicat pentru comanda si stie exact cand acesta a ajuns.

In plus, taxiurile trecute in baza de date a aplicatiei sunt dotate cu Internet Wi-Fi.

Utilizatorul aplicatiei poate lasa comentarii, la finalul cursei, despre sofer.

Aplicatia a fost instalata de peste 10.000 de ori din portalul Google Play, pentru platforma Android.

Aplicatia este disponibila si pe platforma iOS.

Avion.ro

Avion.ro este o aplicatie prin intermediul careia utilizatorii pot cauta si rezerva bilete de avion, camere la hotel si masini.

Utilizatorii pot cauta zboruri de oriunde s-ar afla. Cautarea si rezervarea de hoteluri este disponibila pentru destinatii din intreaga lume.

Fiecare hotel in parte beneficiaza de o descriere si fotografii, astfel incat cel care cauta informatii sa fie cat mai bine documentat.

Plata se poate face direct de pe telefonul mobil, iar biletele electronice sunt primite prin e-mail si SMS.

Auto.ro

Auto.ro este o aplicatie care se adreseaza soferilor si care ofera servicii utile oricarui conducator auto.

Aplicatia ofera trei sectiuni principale:

1. Masina mea

- primesti notificari atunci cand iti expira RCA, ITP, rata lunara sau alta alerta dorita

2. Servicii auto din zona ta, localizare si ruta prin GPS si Google Maps:

-benzinarii

-parcari

-vulcanizari

-spalatorii

-service-uri

-statii ITP

-asistenta rutiera si tractari

-taxi

3. Anunturi masini noi si second hand :

- cauti rapid printre cele peste 30.000 de anunturi auto

- adaugi in cativa pasi anuntul tau

- iti salvezi anunturile favorite

- iti creezi alerte si esti la curent cu ceea ce te intereseaza

Aplicatia Auto.ro ofera informatii pentru orice oras din Romania

Aplicatia este disponibila atat pe platforma Android, cat si pentru platforma iOS.

Salvamont

Salvamont este aplicatia oficiala a Asociatiei Nationala a Salvatorilor Montani din Romania (A.N.S.M.R.), realizata in parteneriat cu Vodafone Romania.

Cu ajutorul ei afli cele mai importante avertismente montane, poti planifica din timp excursiile cu ajutorul Dispeceratului Salvamont si ai pe telefon cele mai noi informatii despre starea vremii, traseele montane, contactele si locatiile cabanelor si partiilor din intreaga tara.

In plus, in sectiunea SOS ai la dispozitie un serviciu de localizare a pozitiei telefonului, prin care poate notifica in timp real dispeceratul Salvamont despre traseul si coordonatele tale, altitudinea si chiar si nivelul bateriei telefonului.

Serviciul este recomandat tuturor celor care calatoresc pe munte in vreme dificila sau pe trasee necunoscute, echipa Salvamont putand astfel monitoriza numarul turistilor care se afla in zone de risc, iar in cazul in care acestia apeleaza de urgenta dispeceratul, pozitia lor poate fi foarte usor gasita, reducand extrem de mult timpul de localizare si salvare.

La cererea utilizatorului, aplicatia va incerca localizarea pozitiei telefonului folosind functia GPS sau triangulatia antenelor de telefonie mobila, trimitand apoi informatiile catre dispeceratul Salvamont.

Se poate pastra functia de localizare activa si pe durata parcurgerii unui traseu mai lung, pentru a informa echipa Salvamont pe intreaga perioada.

Romania TV

Nu este vorba de postul de televiziune, ci de o aplicatie foarte populara cu ajutorul careia poti viziona direct pe telefon sau pe tableta canalele TV romanesti.

Aplicatia este gratuita si este disponibila pe platforma Android.

#top aplicatii mobil, #aplicatii mobil Romania, #smartphone aplicatii , #Stiri Mobile