Cu ce smartphone-uri si tablete se bat operatorii la branduri proprii

Vineri, 15 Februarie 2013, ora 07:10
4181 citiri
Cu ce smartphone-uri si tablete se bat operatorii la branduri proprii

In incercarea de a recupera sau de a castiga clienti noi, operatorii de telefonie de pe piata locala arunca un lupta dispozitive comercializate sub brand propriu, cu preturi entry level si cu caracteristici tehnice mai modeste fata de cele oferite de producatorii consacrati.

Fiecare dintre cei trei mari operatori de pe piata locala au in oferta lor cate doua modele de smartphone vandute sub brand propriu. In ceea ce priveste tabletele, Vodafone Romania vinde deja un astfel de dispozitiv, iar Cosmote va lansa o tableta proprie vineri, 15 februarie.

Cu ce smartphone-uri proprii se lupta operatorii

Orange Romania are in oferta sa doua modele de smartphone comercializate sub brand propriu, Orange Pasadena si Orange Stockholm Need for Speed. Ambele smartphone-uri functioneaza cu sistem de operare Android, dar in cazul primului model este vorba de Android Gingerbread 2.3, iar in cazul celui de-al doilea de Android 2.2.

Orange Stockholm Need for Speed

Orange Pasadena

Ambele smartphone-uri pot fi cumparate la preturi incepand de la 1 euro, in functie de abonamentul ales.

Vodafone Romania are in oferta sa tot doua modele sub brand propriu, Vodafone Smart II si Vodafone Smart Chat.

Vodafone Smart Chat

Vodafone Smart II poate fi achizitionat la pretul de 1 euro, pentru un abonament de 16 euro pe luna. Varianta Vodafone Smart II Angry Birds este la vanzare pentru 49 de euro, la un abonament de 10 euro pe luna.

Vodafone Smart Chat poate fi achizionat pentru 1 euro, cu un abonament de 16 euro pe luna.

Vodafone Smart II functioneaza cu Android 2.3 Gingerbread, are un procesor la 800 MHz si o camera foto de 3,15 megapixeli. Vodafone Smart Chat are caracteristici similare.

Vodafone Smart II

Cosmote Smart Play este un smartphone care functioneaza cu sistem de operare Android Gingerbread. Telefonul are un procesor de 800 MHz si poate fi conectat la Internet si prin intermediul Wi-Fi.

Cosmote Smart Play

Camera foto este de 3,2 megapixeli, iar spatiul de stocare intern este de 200 MB, dar poate fi extins pana la 32 GB prin adaugarea unui card de tip microSD.

Acest telefon este produs de ZTE si comercializat sub brand propriu de catre Cosmote la un pret de 499 de lei, cu pachet prepaid Cosmote Smart Play, in valoare de cinci euro.

Cosmote Move este un alt smartphone din oferta Cosmote. Functioneaza cu sistem de operare Android 2.2 si are un procesor de 600 MHz. Telefonul are un spatiu de stocare de 150 de MB, care poate fi extins pana la 32GB.

Cosmote Move

Cosmote Move are o camera foto de 2,1 megapixeli si poate fi cumparat pentru 429 de lei, din oferta Germanos, retailer detinut de OTE, grupul care contine si operatorul Cosmote.

Pot face tabletele diferenta?

Orange Romania nu are in oferta nicio tableta comercializata sub brand propriu.

Vodafone are in oferta Vodafone Smart Tab II (varianta cu ecran de 7, respectiv de 10 inci), o tableta care i-a generat anul trecut vanzari de zeci de mii de unitati, potrivit declaratiilor facute pentru Business24 de catre Andrei Oltei, Terminals, Portfolio and Planning, in cadrul Vodafone Romania.

Reprezentantul Vodafone a spus ca tableta comercializata sub brand propriu a generat cele mai mari vanzari in reteaua operatorului, inaintea Samsung Galaxy Tab, variantele 10 inci si 7 inci.

Vodafone Smart Tab 10 inci

Tableta cu ecran de 7 inci costa 109 euro cu abonament nou, valabil pentru o perioada de minimum doi ani. Pretul abonamentului este de 14 euro pe luna.

Fara abonament, tableta costa 199 de euro.

Cosmote va comercializa, incepand de vineri, 15 februarie, tableta Cosmote My Tab, cu ecran de 9,7 inci.

Cosmote My Tab

Tableta are integrata tehnologia 3G HSDPA si este dotata cu un procesor dual-core de 1GHz, avand memorie 512 MB RAM. Spatiul de stocare este de 4GB, dar poate fi extins pana la 32 GB cu ajutorul unui card de memorie de tip microSD.

Utilizatorii pot folosi aceasta tableta sa inregistreze videoclipuri la rezolutie HD 720p sau sa faca fotografii cu o camera cu senzor de 5 megapixeli.

Tableta poate fi achizionata la pretul de 1 leu, cu un abonament de 30 de euro pe luna, TVA inclusa. Abonamentul ofera utilizatorului un trafic de date inclus de 150 GB.

Fara abonament, tableta poate fi achizionata la 999 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone brand propriu, #tableta brand propriu, #smartphone Vodafone, #smartphone Orange, #smartphone Cosmote, #tableta Cosmote, #tableta Vodafone , #Stiri Mobile