Cum vor arata smartphone-urile in zece ani

Duminica, 03 Martie 2013, ora 13:04
1350 citiri
Cum vor arata smartphone-urile in zece ani

Smarphone-urile de azi sunt cu mult mai mult decat niste dispozitive pentru a vorbi la telefon: sunt mini-computere conectate in permanenta. Iar, in urmatorii zece ani, acestea vor deveni si mai avansate.

Iata care sunt cele sase aspecte care vor revolutiona smartphone-urile in urmatorul deceniu, potrivit specialistilor citati de CNN:

Display 3D

Smartphone-ul viitorului va avea display tridimensional si browser web 3D, care va putea fi vazut fara ochelari speciali. In loc sa vedem paginile pe ecranul dispozitivului, vom putea sa ne "invartim" intr-un magazin virtual, de exemplu.

Securitate biometrica

In loc sa fim nevoiti sa tinem minte numeroase parole, vom putea accesa datele de pe telefon si conturile de pe diversele site-uri de Internet folosind autentificarea biometrica, posibila datorita ecranelor cu rezolutie mare si senzori.

De exemplu, cand vom atinge ecranul, acesta ne va recunoaste amprenta. Camera foto de pe fata telefonului ne va recunoaste fata, iar dispozitivul ne va recunoaste si vocea.

Plati wireless

Telefonul va deveni portofelul nostru. Aceasta tehnologie este deja disponibila, fiind numita NFC (near-field communications), dar nu este folosita la scara larga.

Citeste mai multe despre Cum vor arata smartphone-urile in zece ani pe Ziare.com.

#smartphone viitor, #smartphone display 3D , #Stiri Mobile