E randul lui Ericsson sa se judece cu Samsung pentru incalcarea patentelor

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 16:25
1255 citiri
E randul lui Ericsson sa se judece cu Samsung pentru incalcarea patentelor

Ericsson, cel mai mare producator de echipamente telecom din lume, a anuntat ca va da in judecata Samsung Electronics pentru incalcarea patentelor, dupa ce negocierile pe care cele doua firme le-au purtat timp de doi ani pe acest subiect au esuat.

Compania suedeza, al carui echipament este responsabil pentru 40% din traficul mobil de telecomunicatii, a intentat proces Samsung in Statele Unite, pe baza faptului ca firma sud-coreeana ar fi refuzat sa semneze o licenta de a utiliza tehnologia Ericsson in conditiile FRAND (acronim pentru termeni corecti, rezonabili si non-discriminatorii).

Ericsson detine peste 30.000 de patente si peste 100 de acorduri de licenta cu marii reprezentanti ai acestei industrii, transmite Reuters.

Cresterea de pe piata smartphone-urilor si tabletelor a condus la inversarea raportului din punct de vedere al traficului dintre serviciile de voce si cel de date, mai ales continut video si muzica, care necesita o capacitate mult mai mare.

Aceasta pune o presiune suplimentara pe operatorii de servicii de telecomunicatii, care nu isi pot permite sa perceapa tarife mult mai mari consumatorilor finali.

Ericsson a suferit o scadere majora a vanzarilor de echipamente de retea, cu 17% in trimestrul trei al acestui an, si isi indreapta atentia spre mentinerea veniturilor din drepturile de proprietate intelectuala, un trend tot mai intalnit pe piata de tablete si smartphone-uri.

#procese patente telecom, #patente smartphone, #patente industrie telecomunicatii, #proces Samsung Ericsson, #patente Ericsson , #Stiri Mobile