Foodpanda: Romania, pe primul loc in regiune la comenzile de mancare de pe telefon

Marti, 27 Mai 2014, ora 12:40
1526 citiri
Foodpanda: Romania, pe primul loc in regiune la comenzile de mancare de pe telefon

Romania ocupa prima pozitie in topul tarilor din Europa Centrala si de Est care comanda mancare de pe aplicatia mobila Foodpanda, cu o medie de circa 50% a comenzilor realizate din aplicatie, urmata, in ordine, de Slovacia, Serbia si Croatia.

Potrivit datelor foodpanda, cea mai mare platforma de comenzi de mancare din lume, sustinuta de Rocket Internet, intre 48% si 51% dintre comenzile zilnice de mancare inregistrate de foodpanda in Romania sunt realizate de pe aplicatia pentru mobil a platformei, aceasta fiind cea mai mare rata de comenzi mobile din Europa Centrala si de Est.

Romania este urmata in topul comenzilor din aplicatie de Slovacia, cu 41% dintre comenzi plasate, Serbia cu 39% si Croatia cu 36% din comenzile zilnice foodpanda realizate din aplicatia de mobile, disponibila gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOs, Android si Windows.

"Majoritatea utilizatorilor romani comanda de pe aplicatie de la birou, la ora pranzului, si din masina sau alt mijloc de transport seara, in drum spre casa, castigand timp si evitand comanda clasica prin telefon, care necesita o conversatie mai detaliata, incomoda cand esti prins in trafic sau inconjurat de oameni la metrou", declara Dan Macarie, Country Manager foodpanda Romania.

Ungaria ocupa pozitia a cincea in topul tarilor din Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste numarul comenzilor din aplicatia mobila, cu o rata zilnica de utilizare de 26%, urmata de Bulgaria pe sase, cu 22%, Polonia pe sapte cu 16% si Cehia pe locul opt, cu 13%.

La nivel global, Romania ocupa pozitia a cincea in topul tarilor cu cea mai mare rata a comenzilor din aplicatia mobila, intrecuta, in ordine, de Arabia Saudita - 72% din comenzi realizate din aplicatie, Pakistan - 67%, Senegal - 63% si Bangladesh - 60%.

foodpanda.ro colaboreaza, in prezent, cu aproximativ 200 de restaurante din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi, fiind lider de piata pe sectorul platformelor online pentru comenzi de mancare din Romania.

#comenzi mancare online, #platforma comenzi mancare, #comenzi foodpanda , #Stiri Mobile