Google: Venituri din publicitatea pe mobil, in crestere cu 80% in 2012

Luni, 05 Martie 2012, ora 12:26
1890 citiri
Google: Venituri din publicitatea pe mobil, in crestere cu 80% in 2012

Afacerile Google pe segmentul publicitatii online ar putea ajunge anul acesta la 4,5 miliarde de dolari, in crestere cu 80% fata de anul trecut, cand veniturile Google din acest domeniu au fost de 2,5 miliarde de dolari, potrivit companiei de cercetare Gene Munster.

Estimarea include si business-ul pe care Google il are cu sistemul de operare Android, care include smartphone-uri si tablete. Google furnizeaza reclame si cautare pe aceste dispozitive.

Andy Rubin, senior vice president in cadrul diviziei de continut digital la Google, declara la Mobile World Congress, saptamana trecuta, ca Google are parte de aproximativ 850.000 de activari pe zi de dispozitive cu Android. El a spus ca in piata exista peste 300 de milioane de smartphone-uri Android.

Piper Jaffray, analist in cadrul Gene Munster, a declarat ca numarul de smartphone-uri cu Android ar putea ajuta compania Google cu pana la 10% din vanzarile totale in 2012, in crestere cu 7% fata de 2011.

Potrivit reprezentantilor companiei de cercetare, 50% din vanzarile totale ale Google din segmentul mobile vor veni din sectorul dispozitivelor Android, in crestere cu 30% fata de 2011. Venitul mediu per dispozitiv Androiid va creste de la cinci dolari la 6,5 dolari in 2012.

Publicitatea pe mobil in Romania

In Romania, piata de mobile advertising era in crestere cu 50% in 2010.

Potrivit lui Dan Virtopeanu, mobile marketer si fost director general al Voxline Communications, piata de publicitate pe mobil din Romania se ridica la aproximativ sapte milioane de euro, grosul banilor mergand in campanii prin SMS-uri.

Reprezentantii Vodafone Romania, al doilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, declarau ca publicitatea vanduta de catre Vodafone Romania pe telefonul mobil este reprezentanta in proportie de 70% de catre mesajele de tip SMS, restul de 30% fiind mesaje publicitare de tip MMS, SMS inserts - o combinatie de notificare cu mesaj publicitar - sau bannere in portalul Vodafone Live.

Vodafone Live, portalul de internet dedicat utilizatorilor care navigheaza pe Internet de pe telefonul mobil, inregistreaza lunar peste 350.000 de utilizatori unici.

Horatiu Dimulescu, directorul diviziei de mobile advertising din cadrul Vodafone Romania, declara in februarie 2010, ca o campanie minima de publicitate in portalul Vodafone Live, potrivit ratecard-urilor, este de aproximativ 50-60 de lei pe mia de afisari.

Valoarea celei mai mari campanii de mobile advertising pe care a furnizat-o Vodafone Romania s-a ridicat la 20.000 de euro si a fost pentru o companie care activeaza in industria auto.

#piata de publicitate pe mobil din, #mobile advertising in romania, #Google publicitate pe mobil , #Stiri Mobile