Instagram, in cursa pentru a deveni aplicatia nr. 1

Sambata, 07 Aprilie 2012, ora 15:26
1652 citiri
Instagram, in cursa pentru a deveni aplicatia nr. 1

Nu e nicio mirare ca unul dintre lucrurile preferate este de a face poze cu smartphone-ul. Ceea ce este surprinzator este faptul ca o singura aplicatie devine preferata utilizatorilor pentru fotografii.

iPhone, saltul Apple in telefonie, care a schimbat lumea tehnologiei mobile, a fost anuntat in 2007. Dispozitivul revolutionar a facut ca totul sa fie mai usor, inclusiv fotografierea si distributia pozelor catre prieteni.

Google a achizitionat compania din spatele sistemului de operare Android in 2005 si a debutat cu un telefon mobil la sfarsitul anului 2008.

Ambele companii au facut foarte putine lucruri noi, la trei ani dupa ce primul iPhone a fost lansat. Si ambele au pierdut rapid controlul unei functii de baza: cea de fotografiere.

Instagram a fost fondata in 2010 si lansata in luna octombrie. Kevin Systrom, CEO Instagram, spunea atunci:

"Cred ca imaginile si comunicarea prin intermediul lor sunt unul dintre acele medii care isi vor lua zborul in urmatorii ani, datorita unei schimbari fundamentale pe care o vor avea in potentarea tehnologiei".

Systrom a avut dreptate, iar din acel moment Instagram luase startul in aceasta cursa, scrie The Next Web.

Nu este nicio surpriza ca Apple a folosit Instagram de nenumarate ori, pentru ca aplicatia a ridicat topurile si era una dintre cele mai folosite aplicatii gratuite pentru iPhone.

Instagram are in prezent un succes imens in randul utilizatorilor de iPhone, inregistrand pana in prezent peste 27 de milioane de fani care folosesc aplicatia.

Android, o carte castigatoare

Dupa ce aproape de sfarsitul lunii martie a fost anuntata deschiderea inregistrarilor pentru utilizatorii Android, Instagram a lansat aplicatia si pentru sistemul de operare Android.

"In anumite privinte, aplicatia pentru Android este mai buna decat cea pentru iOS. E o nebunie", a declarat Systrom. El a precizat ca aplicatia este rapida si functioneaza perfect pe ecranele mari si ca fotografiile pot fi transmise prin Twitter, Facebook, Tumblr si alte retele sociale.

La mai putin de 24 de ore dupa lansarea Instragram pentru Android, aplicatia a fost descarcata de peste un milion de ori.

O imagine face cat o mie de cuvinte

Ideea aplicatiei Instagram este simpla: utilizatorul face o fotografie, aplica asupra ei un filtru, disponibil prin intermediul aplicatiei, adauga cateva cuvinte la descriere si o impartaseste prietenilor sai, care pot comenta fotografia, isi pot manifesta aprecierea printr-un "like" si o pot promova, la randul lor, in alte retele sociale, de asemenea.

Ambitia Instagram este de a deveni aplicatia numarul unu in lume pentru smartphone-uri.

Instagram va primi o investitie de 50 de milioane de dolari din partea Sequoia, potrivit AllThingsD, care ridica valoarea companiei la 500 de milioane de dolari. Aceste numere par astronomice, daca se ia in considerare ca este vorba "doar de o aplicatie foto pentru telefonul mobil". Dar Instagram nu este doar o aplicatie foto, ci devine "Aplicatia foto".

Este foarte posibil sa se ajunga pana acolo incat, la cumpararea unui telefon mobil, utilizatorul sa se intrebe daca isi poate instala Instagram pe aparat sau nu.

Instagram nu a stabilit inca un model de business, prin intermediul caruia sa genereze venituri. Inca se afla la capitolul "acumularea de utilizatori". La nici doua saptamani de la lansarea aplicatiei gratuite pentru Android, Instagram este deja a doua cea mai descarcata aplicatie in libraria digitala Google Play.

Aplicatia a ajuns deja la versiunea numarul patru pentru sistemul de operare Apple iOS.

#Instagram aplicatie foto Android, #Instagram aplicatie foto iPhone, #Instagram telefon mobil , #Stiri Mobile