iPhone, inca o data, numarul 1 in lume

Marti, 07 Februarie 2012, ora 18:36
1842 citiri
iPhone, inca o data, numarul 1 in lume

Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri in ultimul trimestru. Tim Cook a spus-o in urma cu doua saptamani. Potrivit IDC, Apple a reusit sa ajunga din nou cel mai mare producator de smarthpone-uri din lume, datorita iPhone 4S.

IDC publica in fiecare trimestru un raport cu estimari de vanzari pentru telefoanele mobile, pentru ca obtinerea unor cifre concrete este dificila. Samsung, spre exemplu, nu publica decat numarul de telefoane mobile pe care le-a produs, dar asta nu inseamna neaparat ca este numarul de telefoane mobile pe care le-a vandut, potrivit CNN Money.

Potrivit IDC, Apple a revenit pe primul loc in randul producatorilor mondiali de smartphone-uri datorita lansarii iPhone 4S, datorita caruia a atins noi volume record de vanzari, atat pentru companie, cat si pentru intreaga industrie.

Samsung a marcat, de asemenea, un record pentru trimestru: a trecut de 30 de milioane de unitati pentru prima oara, afisand cea mai mare crestere anuala in randul celor mai importanti producatori de telefoane mobile, care a facut sa termine anul 2011 ca lider de piata.

Nokia, pe de alta parte, care a fost ani de-a randul cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a inregistrat cea mai mare scadere anuala, dar strategia sa pe segmentul smartphone-urilor a avansat, odata cu lansarea primelor telefoane cu sistem de operare Windows.

RIM, producatorul smartphone-urilor BlackBerry, a terminat ultimul trimestru cu rezultate indecise. Noul sau sistem de operare BB OS 7 a atins piete noi, dar volumul total de unitati vandute a inregistrat un declin secvential.

#iphone vs samsung, #top producatori smartphone, #apple lansare produse , #Stiri Mobile