Apple pierde razboiul tabletelor cu Android, indiferent de cat de mult vinde

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 07:14
2445 citiri
Apple pierde razboiul tabletelor cu Android, indiferent de cat de mult vinde

E oficial, stop joc: Google a castigat razboiul tabletelor. Android este peste Apple, Microsoft si orice alta companie care vrea sa-si faca loc in piata tabletelor.

Apple a vandut 23 de milioane de tablete iPad in trimestrul patru al anului trecut, ceea ce inseamna o cota uriasa de piata pentru producatorul american, de 43,6%, potrivit cifrelor IDC. Samsung s-a clasat pe locul doi, cu o cota de piata de 15,1%. Amazon, un alt producator care merge pe mana Android, a obtinut locul trei, cu 11,5%.

Apple a inregistrat la nivelul intregului an 2012 o cota impresionanta de piata, de 51%, iar multi analisti estimeaza ca iPad va atrage vanzari de peste 100 de milioane de unitati intr-un interval de 12 luni.

La prima vedere, cifrele sunt concludente: Apple este lider de necontestat pe piata tabletelor, iar restul pietei este impartita de mai multi producatori, la mare distanta.

Chiar si in fata acestor cifre, exista analisti care sustin ca razboiul incepe sa fie castigat de Google cu sistemul sau de operare, Android.

Cum va reusi Android sa devina numarul 1

In 2010, Android avea o cota de piata de putin peste 20%, potrivit IDC. In 2011, cota Google crescuse la 32,3%, iar pana la sfarsitul acetui an va ajunge la 48,8%. Potrivit estimarilor IDC, Apple va cobori pe pozitia a doua pana la sfarsitul acestui an, cu o cota de 46%.

Pana la sfarsitul anului 2017, Android va detine o cota de 46%, dar iOS va scadea panala 43,5%, potrivit IDC.

Smartphone deja vu

Daca aceasta rasturnare de situatie pare familiara, se intampla pentru ca acelasi scenariu a avut loc si pe piata de smartphone-uri. Cand Apple a lansat iPhone, in 2007, platforma sa, iOS era cea mai folosita din lume. Dar Android si-a croit loc in anii care au urmat, iar in prezent iOS a ajuns sa detina pozitia secunda pe piata smartphone-urilor. Potrivit IDC, diferenta dintre Android si iOS se va mari in anii care urmeaza.

Si daca Google inca nu castiga peste Apple in ceea ce priveste valoarea vanzarilor generate de catre tablete, a castigat deja razboiul publicitatii online.

Industria mobila devine tot mai importanta pentru advertiseri. Companiile descopera si castiga tot mai multi clienti prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor si vor sa se asigure ca acestia primesc cea mai potrivita experienta. Bineinteles, totul se face pentru generare de venituri.

Vanzarile prin intermediul dispozitivelor mobile vor exploda

Potrivit analistilor, in anii care vor urma vanzarile generate de publicitate pe dispozitivele mobile vor exploda. In 2010, potrivit firmei de cercetare eMarketer, publicitatea pe mobile a generat 2,34 miliarde de dolari. Anul trecut, cifra a sarit la 8,41 miliarde de dolari, iar pana la sfarsitul anului 2016 va ajunge la 36,87 miliarde de dolari.

Google nu genereaza 100% din vanzarile online, prin intermediul campaniilor sale AdWords, dar are un cuvant greu de spus in aceasta zona. Anul trecut, Google a incasat 2,2 miliarde de dolari din cei 4,1 miliarde cheltuiti pe reclame pe dispozitivele mobile in Statele Unite. Pana in 2015, bugetele pentru acest tip de publicitate vor fi ajuns la 9,3 miliarde de dolari.

Apple se afla intr-o pozitie dificila

Apple se afla intr-o situatie dificila in ceea ce priveste veniturile incasate din publicitate. Chiar daca producatorul american a generat miliarde, de-a lungul anilor, din vanzarile de iPad-uri, in zona publicitatii oline e slab. Anul acesta va incasa 212,9 milioane de dolari, prin iAd, iar in 2015 va ajunge sa incaseze 622,8 milioane de dolari.

Ori, doar in Statele Unite veniturile generate din cautare si publicitate online pe dispozitivelor mobile vor ajunge la 7,8 miliarde de dolari, iar asta doar in Statele Unite. Google va gneera 7,1 miliarde de dolari vanzari, din aceasta suma. Deci, in 2015 Google poate incasa 16 miliarde de dolari din dispozitive mobile, iar tabletele sunt un element cheie in toata aceasta poveste.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari tablete iPad, #apple vs android, #cota piata Apple Android , #Stiri Mobile