Microsoft: Nu avem in plan un telefon mobil propriu

Marti, 26 Iunie 2012, ora 08:16
1322 citiri
Microsoft: Nu avem in plan un telefon mobil propriu

Un oficial Microsoft a declarat ca Microsoft nu intentioneaza sa produca un smartphone propriu, chiar daca are o tableta proprie, Surface.

Greg Sulivan, senior marketing manager pentru Windows Phone, a fost intrebat de Information Week daca Microsoft are planuri de dezvoltare pentru telefoane mobile.

"Nu, nu avem", a spus Sullivan. "Avem un ecosistem puternic de parteneri de care suntem pe deplin satisfacuti", a declarat oficialul potrivit The Verge.

Asa cum a fost anuntat si saptamana trecuta, ecosistemul de care vorbeste oficialul Microsoft include Nokia, HTC, Samsung si Huawei.

Totusi, potrivit speculatiilor din piata, Microsoft analizeaza posibilitatea de a produce propriul smartphone, pentru a impulsiona vanzarile sistemului de operare Windows 8.

Windows Phone 8 este ultima versiune a sistemului de operare Microsoft si va fi lansata in toamna acestui an. Pana in prezent, Microsoft a incercat sa se impuna pe piata cu ajutorul smartphone-urilor pe baza de Windows, insa a reusit sa obtina doar 2% din piata dominata in continuare de iPhone-ul Apple si de telefoanele care functioneaza cu sistemul Google Android.

Daca Microsoft si-ar produce propriul telefon, ar reprezenta o lovitura pentru producatorul de telefoane Nokia, care a incheiat un parteneriat de ordinul miliardelor de dolari, pentru folosirea sistemului de operare Windows pe device-urile pe care le produce. In astfel de circumstante, Microsoft ar putea avea in vedere achizitia companiei Nokia.

Microsoft a mai avut o tentativa de a intra prin propriile-i forte pe piata smartphone-urilor, care s-a sortat cu un esec: telefonul Kin, retras de pe piata dupa cateva luni, in 2010.

#Microsoft smartphone, #Microsoft smartphone Windows 8, #lansare smartphone Microsoft , #Stiri Mobile