Telefonul fara baterie, ultima noutate la Mobile World Congress

Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 13:15
7609 citiri
Telefonul fara baterie, ultima noutate la Mobile World Congress

Mobile World Congress, cel mai mare targ din lume dedicat telefoanelor mobile, vine anul acesta (25 februarie) cu noutati interesante: o companie a descoperit o tehnologie cu ajutorul careia nu vom mai avea nevoie sa incarcam telefonul mobil, iar Samsung si Nokia vor sa dea lovitura pe piata tabletelor.

Peste 1.500 de companii vor participa anul acesta la Mobile World Congress, expozitia ocupand nu mai putin de 70.500 de metri patrati. Anul trecut, in cadrul evenimentului au fost inregistrati peste 67.000 de participanti, dintre care 3.500 au fost directori executivi. Peste 3.300 de jurnalisti din 92 de tari au transmis informatii anul trecut de la Mobile World Congress.

In ceea ce priveste dezvoltatorii de aplicatii pentru telefoane mobile, Mobile World Congress a atras anul trecut peste 12.000 de specialisti. Business24 iti prezinta principalele noutati care vor fi prezentate anul acesta in cadrul expozitiei.

Telefonul care nu are nevoie de incarcare

Compania franceza Wysips va prezenta in cadrul Mobile World Congress un smartphone functional dotat cu o folie speciala dispusa deasupra ecranului, care ii va asigura suficienta energie astfel incat telefonul sa fie incarcat in permanenta.

Wysips - What You See is Photovoltaic Surface - a creat o tehnologie cu ajutorul careia poate produce energie solara de pe orice suprafata, fara ca produsul respectiv sa sufere vreo modificare a design-ului.

Aceasta tehnologie va ajuta producatorii sa reduca dimensiunea bateriilor si sa creasca autonomia telefoanelor. Poate fi folosita pentru orice tipuri de ecrane, la telefoane mobile, tablete, e-reader-e, dispozitive GPS etc.

Reprezentantii companiei Wysips spera sa semneze licente de folosire cu cele mai mari companii de telefonie mobila din lume, astfel incat tehnologia sa sa fie folosita la smartphone-uri cel tarziu pana la sfarsitul acestui an.

O ora de expunere la soare a telefonului aduce un surplus de 10 minute de vorbit si de 20 de minute de ascultat muzica.

Tableta Nokia, lovitura finlandezilor sub centura Apple

Nokia lucreaza la o tableta cu ecran de 10 inci, care va functiona cu sistem de operare Windows si care va fi lansata la Mobile World Congress, potrivit celor mai recente zvonuri, care spun ca dispozitivul va fi dotat cu procesor dual-core Qualcomm.

Compania a trimis jurnalistilor o invitatie pentru o intalnire programata in data de 25 februarie, ziua in care incepe si Mobile World Congress. Nokia nu a participat la cel mai mare targ high-tech, Consumer Electronic Show 2012.

Potrivit zvonurilor, Nokia va mai lansa si un smartphone dotat cu tehnologia foto PureView, folosita si pentru modelul Nokia Lumia 920. Compania a lansat in cadrul Mobile World Congress 2012 un alt telefon cu tehnologia PurView, Nokia 808.

Smartphone-ul care va fi lansat anul acesta de catre Nokia va avea o carcasa din aluminiu si are nume de cod EOS. Telefonul va avea o camera foto de 41 de megapixeli.

Tableta de 8 inci Samsung

Samsung ar putea lansa Galaxy Note 8.0, dar si Samsung Galaxy 4.0, potrivit Digital Trends.

Tableta de 8 inci va fi comercializata in doua variante, cu Wi-Fi, dar si un model cu acces la reteaua operatorilor. Tableta va avea o rezolutie de 1280x800 de pixeli.

Asus Padfone, smartphone-ul care se transforma in tableta

Asus Padfone, un dispozitiv hibrid care poate fi folosit atat ca smartphone, cat si ca tableta, a generat vanzari de aproape un milion de unitati, dupa trei luni de la lansarea sa, potrivit Tom's Hardware.

Asus Padfone 2, telefonul, are un ecran de 4,7 inci. Cand este transformat in tableta, beneficiaza de un ecran de 10,1 inci, un procesor quad-core la 1,5GHz, memorie 2GB RAM si spatiu de stocare 16GB, care poate fi extins cu ajutorul unui card microSD.

De asemenea, Asus Padfone are o camera de 13 megapixeli, care poate filmala 1080 pixeli. Succesorul Padfone 2 va fi lansat in cadrul Mobile World Congres 2013.

Un nou sistem de operare, concurent cu iOS si Android

Producatorul chinez de telefoane mobile va lansa la Mobile World Congress un smartphone care va functiona cu un nou sistem de operare, Firefox Mozilla OS. Nu se stiu specificatiile telefonului.

Smartphone-urile si tableta Sony

Sony ar putea lansa la Mobile World Congress doua smartphone-uri, cu nume de cod HuaShan si Dogo. Ambele vor functiona cu sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean si vor avea procesoare quad-core. Sony ar putea lansa si tableta Xperia Z, despre care s-a spus ca va fi lansata in aceasta primavara in Japonia.

LG lanseaza colectia de telefoane pentru 2013

Oficialii producatorului LG au anuntat ca Mobile World Congress va fi momentul in care vor anunta linia de telefoane pentru 2013.

Nu este clar daca LG va lansa mai miult de un model high-end anul acesta. Producatorul korean ar putea reintra pe piata tabletelor anul acesta, scrie Digital Trends.

#lansari Mobile World Congress, #telefoane Mobile World Congress, #smartphone Mobile World Congress, #tableta Mobile World Congress , #Stiri Mobile