Operatorii telecom se vor imbogati de pe urma iPad 3

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 12:55
1331 citiri
Operatorii telecom se vor imbogati de pe urma iPad 3
iPad 3 vine cu viteze de 10 ori mai mari

Noul gadget de la Apple ii va determina pe utilizatori sa consume mai mult video platit, ceea ce va creste veniturile operatorilor de telefonie mobila.

Pana acum, fanii Apple au fost reticenti in a cheltui mai multi bani chiar si daca au iPad-uri cu conexiuni 3G. Cel mai ieftin model cu Wi-Fi, cu acces limitat la web, este cel mai vandut model si in ziua de azi, relateaza Reuters.

Noul iPad va fi capabil sa functioneze pe o retea 4G de mare viteza "LTE" - Long Term Evolution, conform unei surse apropiate companiei. La viteze de 10 ori mai mari decat actuala tehnologie 3G, iPad va insemna sfarsitul erei fisierelor video de proasta calitate.

"Vom asista la o crestere dramatica a consumului de video", a declarat analistul John Hodulik de la UBS. "Oamenii vor viteze mai mari si rezolutie mai mare, asa ca acesta este device-ul pe care il vor".

Miercuri seara, Apple va prezenta noul iPad3, potrivit unor surse externe.

Intr-o maniera tipica, Apple a trimis presei invitatii la un eveniment ce ar urma sa fie organizat miercuri la Yerba Buena Center for the Arts din San Francisco, fara a preciza in mod clar produsul care va fi lansat.

Fotografia care insoteste invitata de presa arata doar un model de tableta iPad. "Toate indiciile arata spre o noua versiune a iPad", a declarat analistul Gartner, Michael Gartenberg.

Analistii speculeaza ca noul "iPad 3" va avea un ecran cu o rezolutie mai mare, apropiata de cea a telefoanelor iPhone 4S, un procesor mai rapid si, posibil, o camera cu perfomante mai bune. O mare necunoscuta este daca Apple va mentine in productie actualul model iPad 2 la un pret mai scazut, asa cum a facut cu telefonul iPhone 3GS dupa lansarea versiunii iPhone 4.

#ipad 3 lansare, #lansare apple, #tableta ipad, #viteza download , #Stiri Mobile