Orange ar putea plati despagubiri pentru o pana de retea

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 14:17
1311 citiri
Orange ar putea plati despagubiri pentru o pana de retea

Orange, cel mai mare operator de telefonie mobila din Franta, a anuntat sambata ca reteaua sa a revenit la normal in noaptea de vineri spre sambata dupa o pana care a durat aproape 10 ore, informeaza Le Monde.

Operatorul si-a cerut scuze celor 26 milioane de utilizatori francezi pentru acest incident grav si a precizat ca analizeaza posibilitatea de a-si despagubi clientii.

Orange nu a precizat deocamdata care este forma pe care ar putea-o lua aceasta despagubire si nici care este numarul abonatilor afectati de pana de retea.

Clientii francezi ai Orange au avut probleme vineri in a efectua apeluri si a trimite SMS-uri intre orele 15.00 si 00.30, iar serviciul de internet mobil a avut probleme pana la ora 03.20 din cauza unei defectiuni la sistemul software.

Aceasta defectiune i-a afectat si pe clientii altor operatori de servicii de telefonie mobila de tip MVNO, operatorii care vand servicii de telefonie mobila sub marca proprie dar utilizeaza reteaua altor operatori.

Aceasta zi neagra pentru Orange vine dupa ce miercuri fostul director al companiei France Telecom, Didier Lombard, s-a prezentat in fata judecatorilor care instrumenteaza dosarul sinuciderii a peste 30 dintre subalternii sai in anii 2008 si 2009.

France Telecom este una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu peste 217,3 de milioane de clienti pe cinci continente. Orange este lider de piata in Romania cu 10,087 milioane de clienti si venituri de 220 milioane de euro, in primul trimestru al anului 2012

#Orange probleme retea, #Orange despagubire clienti , #Stiri Mobile