Runda 2: Apple castiga procesul intentat de Samsung

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 11:38
2588 citiri
Runda 2: Apple castiga procesul intentat de Samsung

Numai vesti rele pentru Samsung anul acesta. Dupa ce a pierdut procesul intentat de Apple, pentru incalcarea mai multor brevete de inventie, in urma caruia are de platit peste un miliard de dolari, Samsung a pierdut si procesul in care acuza Apple, la randu-i, de incalcarea unor brevete de inventie.

Samsung a intentat procesul in Statele Unite, adresandu-se International Trade Commission (ITC) si sustinand ca Apple incalca mai multe brevete de inventie cu iPhone si iPad.

Judecatorul ITC, James Gildea, a spus ca Apple nu incalca niciunul dintre drepturile Samsung. Concluzia judecatorului, publicata pe site-ul agentiei americane, este subiectul unei reevaluari de catre ITC care, daca va decide impotriva Samsung, are puterea de a bloca importuriloe de produse in Statele Unite, potrivit Tab Times.

Judecatorul ITC a declarat ca nu exista nicio incalcarea a niciunuia dintre cele patru brevete de inventie puse in discute de catre Samsung. Judecatorul nu a detaliat motivele pentru care a ajuns la aceasta decizie.

Razboiul juridic dintre cele doua companii, purtat in nenumarate tari, a luat o intorsatura in favoarea Apple, in procesul in care compania americana a dat in judecata Samsung in Statele Unite. Samsung are de platit peste un miliard de dolari drept despagubiri, in cadrul acestui proces.

Apple, care i-a acuzat pe sud-coreeni ca au copiat iPhone-ul si iPad-ul, ceruse daune de pana la 2,75 miliarde de dolari si un ordin de interzicere a vanzarii produselor Samsung pe teritoriul SUA.

Cele doua companii sunt implicate in peste 30 de procese, pe patru continente.

In mod ironic, Samsung este unul dintre cei mai mari furnizori de componente pentru iPhone, dar si pentru alte dispozitive Apple, precum ecranele pentru iPad.

#Apple vs Samsung proces, #disputa Apple Samsung tribunal , #Stiri Mobile