Samsung Galaxy S III: vanzari de 10 milioane de unitati in doua luni

Luni, 25 Iunie 2012, ora 09:46
1572 citiri
Samsung Galaxy S III: vanzari de 10 milioane de unitati in doua luni

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a estimat luni ca vanzarile ultimului sau smartphone, Galaxy S III, vor depasi in iulie 10 milioane de unitati, la doar doua luni dupa lansarea pe pietele din intreaga lume.

Samsung Galaxy S III va fi modelul care a ajuns cel mai rapid la cifra de 10 milioane de unitati vandute din istoria Samsung, a afirmat Shin Jong-kyun, seful diviziei de comunicatii mobile al grupului sud-coreean.

Dupa ce a fost lansat la Londra, la inceputul lunii mai, modelul Samsung Galaxy S III urmeaza sa fie oferit spre vanzare de 302 operatori in 147 de tari din intreaga lume, pana la sfarsitul lunii iulie.

La 29 mai Samsung Electronics Co a lansat ultimul sau smartphone, Samsung Galaxy S III, pe 28 de piete din Europa si Orientul Mijlociu, in incercarea de a obtine un avans consistent inainte ca rivalul Apple sa vina cu o noua versiune a modelului iPhone.

Noul Galaxy S are o diagonala de 4,8 inci, un procesor quad core de 1.4 Ghz si 1Gb RAM, ecran HD Super AMOLED cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si o camera principala capabila sa inregistreze imagini la 8 MP. Sistemul de operare este Android 4.0, personalizat cu interfata Samsung TouchWiz.

Se estimeaza ca noul smartphone va devansa recordul de 20 de milioane de unitati vandute la nivel mondial stabilit de predecesorul Galaxy S II.

Potrivit firmei de cercetare de piata Strategy Analytics, in primele trei luni ale acestui an Samsung a vandut 93,5 milioane de telefoane mobile, detronand in premiera liderul mondial Nokia. Numarul total de telefoane vandute include si 44,5 milioane smartphones, ceea ce inseamna ca Samsung controleaza 30,6% din piata smartphones, fata de 24,1% in cazul Apple care a vandut 35,1 milioane iPhone-uri.

Samsung a precizat ca profiturile inregistrate de divizia sa de telefoane mobile s-au triplat pana la 3,8 miliarde de dolari, fiind responsabile pentru 73% din profitul total.

#Samsung Galaxy S III, #vanzari Samsung Galaxy S III , #Stiri Mobile