Smartphone-uri: Rata de folosire in Romania a ajuns la 17%

Duminica, 28 Octombrie 2012, ora 15:14
2724 citiri
Smartphone-uri: Rata de folosire in Romania a ajuns la 17%

Rata de utilizare a smartphone-urilor a ajuns la 17% in Romania, piata dublandu-se intr-un singur an, in perioada noiembrie 2011 - octombrie 2012, potrivit studiului Mediascope, realizat de IAB Europe.

Aproape 9% dintre romanii care detin un smartphone au venituri cuprinse intre 800 si 1.200 de lei. Romanii care au venituri sub 400 de lei contorizeaza 1% dintre proprietarii de smartphone-uri.

Potrivit datelor IAB Europe, utilizatorii romani de smartphone care folosesc telefonul si in interes de serviciu sunt in proportie de 56%.

Cei mai multi utilizatori (85%) folosesc smartphone-ul acasa, iar 72% din numarul total de posesori spun ca le folosesc atunci cand sunt in miscare, 49% aflandu-se intr-un mijloc de transport public atunci cand isi folosesc dispozitivele.

Potrivit reprezentantilor celui mai mare producator din lume de smartphone-uri, Samsung, ponderea acestora in totalul vanzarilor de telefoane din Romania va creste in decembrie la 30%, de la nivelul actual de 18-20%.

"Exista peste 2,5 milioane de smartphone-uri in Romania. Piata creste intr-un rimt alert. In urma cu un an spuneam ca in 2012 se vor vinde un milion de smartphone-uri. Potrivit datelor pe care le avem, estimarea este realista", spune directorul diviziei Telecomunicatii Samsung Romania.

Unul din trei telefoane vandute in decembrie in Romania va fi smartphone

#piata smartphone Romania, #utilizator smartphone Romania , #Stiri Mobile