Vezi care sunt telefoanele mai bune decat iPhone 5S, la preturi similare - FOTO

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 10:40
6693 citiri
Vezi care sunt telefoanele mai bune decat iPhone 5S, la preturi similare - FOTO
iPhone 5S are competitori importanti

Succesul terminalelor iPhone este adus nu numai de performantele tehnice, ci si de o politica de marketing bine gandita, care strange o multime de fani in fata magazinelor sau care blocheaza magazinele online in ziua mult asteptata.

Totusi, modelul iPhone 5S, care este varful de gama, in SUA trebuie sa faca fata unor competitori de multe ori cu performante mai bune, sau cu preturi mai bune in ofertele operatorilor, apreciaza Networkworld.

Pretul pentru iPhone 5S pleaca de la 199 de dolari, in functie de abonament.

One, varful de lance al celor de la HTC

One, varful de gama al HTC

Apreciat chiar si de critici, One este, pe departe, varful de lance al celor de la HTC, care trece printr-un an destul de sumbru, are un ecran 1080p si un design remarcabil, fiind unul dintre cele mai bune telefoane cu sistem de operare Android din piata.

HTC One este disponibil la majoritatea operatorilor americani, cu un pret in jurul a 200 de dolari, in functie de abonament. Acest model este unul care tine pasul cu iPhone 5S atat din punctul de vedere al performantelor hardware, cat si al designului.

Samsung Galaxy S4

Galaxy S4 este disponibil pentru circa 200 de dolari

Ca sa nu fie depasit de HTC, Galaxy S4 este modelul cu care Samsung a intrat pe segmentul de top al smartphone-urilor, la un design impresionant adaugand o serie de aplicatii avansate si un hardware impresionant.

Ca si HTC One, si Galaxy S4 este disponibil pentru circa 200 de dolari, in functie de contract, in oferta pricipalilor operatori americani de telefonie mobila.

Un plus pentru acest model fata de iPhone 5S este ecranul cu o rezolutie mai mare si hardware cel putin comparabila, la care se adauga un set de functii mai bogat.

LG G2

LG G2, posibila alternativa pentru 5S

Deja, acesta are caracteristici tehnice cunoscute, un ecran de 5 inch 1080p, Android, dar are si un buton de conrol montat, in mod ciudat, pe spate.

LG G2 este disponibil in ofertele Verizon si AT&T, pentru 200 de dolari, urmand sa fie inclus in oferta T-Mobile de maine.

Daca utilizatorul este un fan al controlului montat pe partea din spate, atunci va prefera acest model. In acelasi timp, bateria este mai buna.

Motorola Moto X

Moto X este un model patial customizabil

Moto X nu este un model chiar foarte puternic, din punct de vedere tehnic, ca celelalte modele, dar este partial customizabil, cu un design ergonomic si are integrate cateva impresionante comenzi de gest sau vocale.

Ca pret, Moto X este disponibil pentru 200 de dolari la At&T si Verizon, iar pentru 100 de dolari poate fi cumparat de noii clienti Sprint.

Modelul este pentru cei care apreciaza automatizarea si functiile de control prin voce sau gesturi.

Sony Xperia Z1

Xperia Z1, "masculul alfa" din grup

Xperia Z1 poate fi considerat "masculul alfa" din grupul sau, fiind mai mare decat HTC One si Galaxy S4, cu o canmera de 20 megapixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 800 si, bineinteles, "waterproof".

Acest model urmeaza sa fi lansat in aceasta luna, insa nu se stie pretul si operatorii care il vor avea in oferta.

Desi de multe ori, mai mare si mai bun este indeajuns, rezistenta la apa poate aduce noi fani.

Google Nexus 4

Nexus 4, un pic depasit, dar o alternativa pentru 5S

Desi poate fi considera putin mai vechi, in acest moment, Nexus 4 are un design atractiv, performante bune si un pret atragator.

Pretul prin Play Store este de 250 de dolari pentru versiunea cu 16 Gb si 200 de dolari pentu cel cu 8 GB, ceea ce poate fi considerat un chilipir, insa acest pret este fara abonament. Pentru un nou abonament la T-Mobile, pretul pentru Nexus 4 pleaca de la 20 de dolari.

Pretul este mult mai atractiv decat al competitorului, iPhone 5S, insa acesta nu este compatibil cu LTE.

Motorola Droid ULTRA

Ulta este ultimul concept din seria Droid a celor de la Motorola, avand carcasa din Kevlar, subtire si foarte bine conturata, careie i se adauga o camera mai performanta si functii imbunatatite de comanda vocala.

Pretul pentru acesta este de 200 de dolari, doar cu contract Verizon.

Modelul are cel mai bun design dintre cele non-iPhone, si are inclusa WiFi 802.11ac.

Nokia Lumia 925

Mai elegant, mai subtire, este versiunea cu Windows Phone 8 a modelului Lumia 920, lansat anul trecut, cu care imparte o mare parte din "performante" - procesor dual-core Qualcomm Snapdragon S4 la 1,4 GHz, camera de 8,7 megapixeli cu stabilizator optic, suporta LTE, ecran de 4,5 inchi cu rezolutie 1280x760. Ecranul este AMOLED, mai sensibil si mai exact in comenzi. Totusi, are capacitate de stocare interna de numai 16 GB si nu are slot microSD.

Totusi, pretul este destul de mare, la AT&T fiind de 530 de dolari, iar la T-Mobile USA, 30 de dolari avans, si 20 de dolari pe luna, timp de 24 de luni.

Ca avantaje, Lumia 925 are ecran AMOLED si, optional, poate fi incarcat wireless.

Samsung ATIV S Neo

Neo este disponibil in oferta unui singur operator

Terminalul Neo este o actualizare pentru modelul ATIV S de anul trecut, insa este disponibil doar prin operatorul Sprint. Nu poate fi considerat un adevarat competitor cu iPhone 5S, insa este ultimul model Samsung Windows Phone. Producatorul i-a imbunatatit procesorul, care acum este un Qualcomm Snapdragon 400 la 1,4 Ghz, are ecran TFT LCD de 4,8 inch 1280x720, o vamera de 8 megaipxeli si baterie de 2.000 mAh.

Un dezavantaj ar fi faptul ca modelul este disponibil doar printr-un operator, la un pret care incepe de la 50 de dolari, insa, ca avantaj, este faptul ca are un slot de extindere a capacitatii de stocare.

Nokia Lumia 1020Lumia 1020 are camera PureView de 41 megapixeli

Modelul 1020 reprezinta varful de gama al celor de Nokia: usor, chiar daca putin mai mare decat 920, are ecran AMOLED de 4,5 inchi cu rezolutie 768x1280 cu 334 pixeli/inch, un procesor Snapdragon S4, 2 GB RAM, carora li se adauga impresionanta camera PureView de 41 megapixeli.

Nokia 1020 este in oferta At&T, cu pret cuprins intre 100 si 299 dolari, in functie de contractul pe doi ani.

De departe, principalul avantaj este camera de 41 megapixeli, un superlativ pentru cei pasionati de fotografie. De asemenea, modelul are, ca optiune, alimentare wireless.

#iphone 5S, #Samsung Galaxy S4, #Nokia 1020, #LG G2 , #Stiri Mobile