ANCOM gazduieste a doua reuniune a grupului regional CEE Regional Working Group

Vineri, 30 Martie 2012, ora 09:14
1257 citiri
ANCOM gazduieste a doua reuniune a grupului regional CEE Regional Working Group

ANCOM gazduieste joi si vineri, 29-30 martie 2012, la Bucuresti, intalnirea de lucru a grupului regional pentru Europa Centrala si de Est, pe tema "Coordonarea utilizarii spectrului pentru comunicatii mobile".

In prezenta inaltului reprezentant al Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, Francois Rancy, Directorul Biroului Radiocomunicatii al UIT, cele 11 state din regiune prezente la reuniune: Albania, Republica Ceha, Croatia, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Republica Serbia, Slovenia si Ungaria au dezbatut in prima zi a evenimentului stadiul trecerii la televiziunea digitala si situatia utilizarii benzii dividendului digital in regiune, nevoia de coordonare in utilizarea benzilor de 800 MHz si 2600 MHz, precum si pasii de urmat pentru o buna coordonare regionala in materie de utilizare a spectrului.

Cea de-a doua zi se va desfasura sub forma unui seminar si va fi dedicata planificarii si organizarii unei licitatii de spectru. In conditiile in care tarile din regiune au relativ putina experienta in organizarea unei licitatii de spectru, in cadrul celei de-a doua zile se va organiza o simulare de licitatie, cu sprijinul companiei de consultanta NERA Consulting.

Aceasta este cea de-a doua reuniune a Grupului regional de lucru pentru Europa Centrala si de Est si prima sa intalnire de lucru pe tema coordonarii utilizarii spectrului in regiunea noastra.

Grupul a fost infiintat in martie 2011, la initiativa ANCOM, si reuneste 12 tari din regiune in scopul armonizarii utilizarii benzii dividendului digital, precum si al cooperarii regionale, schimbului de experienta in regiune si promovarii intereselor regiunii.

Membrii fondatori ai grupului de lucru sunt autoritatile de reglementare din Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovenia si Turcia.

#ANCOM comunicatii mobile , #Telecomunicatii