Carlos Slim nu mai face alte achizitii in Europa, in afara de KPN si Telekom Austria

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 13:44
1239 citiri
Carlos Slim nu mai face alte achizitii in Europa, in afara de KPN si Telekom Austria

Miliardarul mexican Carlos Slim a afirmat ca nu are in vedere noi achizitii in sectorul telecomunicatiilor din Europa, dupa ce a cumparat actiuni la operatorul olandez de telecomunicatii KPN si la Telekom Austria.

Intrebat daca cauta sa se extinda si mai mult in Europa dupa finalizarea celor doua tranzactii, Slim a declarat pentru Reuters: "Nu, nu. Nu cautam nimic acum. Vom consolida ce avem deja".

Compania America Movil, detinuta de Slim, prezenta in multe state din America Latina, si-a stabilit un centru in Europa, unde actiunile companiilor au scazut foarte mult la bursa din cauza competitiei dure, a presiunii autoritatilor de reglementare si a recesiunii din multe state.

Spre deosebire de activitatea lui Slim din America Latina, unde a achizitionat participatii majoritare sau companii intregi, miliardarul mexican a avut o abordare mult mai prudenta in Europa.

Recent, Slim si-a majorat participatiile detinute la compania olandeza KPN (27,7%) si la Telekom Austria (23%), pana acum cele mai importante tranzactii in Europa.

Sosirea sa in Europa vine intr-un moment de turbulente pe piata telecomunicatiilor, iar analistii si directorii din acest sector se intreaba daca acesta perioada va duce si la o consolidare mult asteptata pe unele piete, cum ar fi Germania sau Spania.

Luni, organismul care reglementeaza concurenta in Austria a anuntat ca examineaza oferta America Movil de a achizitiona pana la 25,9% din Telekom Austria, iar verdicul va fi dat in termen de patru saptamani.

Printr-o participatie la Telekom Austria, America Movil dobandeste o expunere pe Belarus, Bulgaria, Croatia, Liechtenstein, Macedonia, Serbia si Slovenia, pe langa reteaua din Austria. La finele lunii martie Telekom Austria avea 20,3 milioane utilizatori la serviciile de telefonie mobila si 2,6 milioane linii de telefonie fixa.

Preluarea participatiei la Telekom Austria este a doua mare tranzactie a America Movil in Europa, dupa ce anterior a facut o oferta pentru un pachet de 27,7% din actiunile operatorului olandez de telecomunicatii KPN.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carlos Slim achizitii Europa, #Carlos Slim participatii companii, #companii telecomunicatii Europa, #America Movil participatii Europa , #Telecomunicatii