Consumatorii, mai curand derutati de ofertele pentru Internet mobil

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 13:45
1315 citiri
Consumatorii, mai curand derutati de ofertele pentru Internet mobil
Foto: Cnet

Multitudinea de servicii de Internet mobil si gama tot mai complexa de abonamente pentru pachetele de date coplesesc si deruteaza consumatorii, consecinta directa fiind o utilizare redusa a acestui tip de servicii.

Desi exista o tendinta accentuata de adoptare a terminalelor smartphone si a tabletelor cu acces la Internet, consumatorii sunt departe de a-si folosi dispozitivele la intregul lor potential, arata noul studiu Ernst & Young - The Mobile Maze.

Printre principalele cauze ale acestui fenomen se afla dificultatile majore de intelegere a relevantei utilizarii unor astfel de servicii, dar si teama consumatorilor de a nu-si depasi bugetul de cheltuieli.

Astfel, 35% dintre consumatori au declarat ca nu au intentia sa foloseasca browsing-ul web pe mobil si 34% au spus ca nici macar nu au auzit vreodata de acest serviciu. Pe de alta parte, 63% dintre respondenti au declarat ca nu au auzit niciodata de social media, in timp ce 46% au spus ca nu stiu de existenta magazinelor de aplicatii - app stores - ale operatorilor.

Din studiu rezulta ca 38% dintre consumatori au incetat sa mai foloseasca "browsing-ul web pe mobil", platile de pe mobil la "punctele de vanzare" (32%), "magazinele de aplicatii ale operatorului" (28%) si "transferul de bani de pe mobil" (28%) deoarece fie au fost prea ingrijorati ca vor cheltui prea mult, fie nu au inteles diversele optiuni de tarifare.

La baza acestor probleme se afla faptul ca utilizatorii se simt slabi informati in privinta noilor servicii pentru mobil. Astfel 46% dintre respondenti simt fie ca furnizorii lor de servicii nu le comunica eficient ofertele de noi servicii, fie nici macar nu stiu daca acestia o fac sau nu.

Studiul Ernst & Young s-a derulat in luna iunie pe baza unor interviuri aplicate la 6.000 de consumatori din 12 tari din intreaga lume.

#vanzari smartphone, #utilizare smartphone, #servicii date tablete, #informare consumatori telecom, #oferte servicii date , #Telecomunicatii