Deutsche Telekom ar putea achizitiona un operator bulgar de telefonie

Vineri, 10 August 2012, ora 17:40
1084 citiri
Deutsche Telekom ar putea achizitiona un operator bulgar de telefonie

Deutsche Telekom AG, a doua mare companie de telecomunicatii din Europa, are in vedere achizitionarea operatorului bulgar de telefonie mobila Globul, detinut de grupul elen de telecomunicatii OTE. Valoarea acestei tranzactii este estimata la 800 milioane de euro.

Anuntul a fost facut de catre directorul financiar al companiei germane, Timotheus Hoettges.

In iunie, OTE anunta ca vanzarea grupului Globul are ca scop refinantarea unor datorii in valoare de 3,4 miliarde de euro, care ajung la maturitate in urmatorii doi ani.

Printre potentialii cumparatori ai Globul se afla Turkcell, cel mai mare operator de telefonie mobila din Turcia, grupul britanic Vodafone si compania Orange, detinuta de France Telecom, transmite Novinite.

Globul are 4,3 milioane de abonati si a inregistrat venituri de 413 milioane de euro anul trecut, in scadere cu 2,6% fata de 2010.

Conform unor zvonuri neconfirmate, OTE a angajat banca americana Citigroup pentru a o ajuta la intermedierea tranzactiei.

Deutsche Telekom, actionarul majoritar al OTE, a raportat pentru trimestrul doi din 2012 un profit care depaseste estimarile analistilor, deoarece castigul obtinut in SUA si aprecierea dolarului au compensat declinul vanzarilor in Europa.

Profitul Deutsche Telekom inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) a urcat cu 0,2%, la 4,7 miliarde de euro (5,8 miliarde de dolari), fata de 4,58 miliarde de euro cat estimau analistii.

Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE, este controlata in proportie de 40% de grupul german Deutsche Telekom, iar guvernul elen are dreptul de a participa la deciziile cheie ale grupului datoriata "actiunii de aur".

La randul sau, OTE detine 54,01% din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata romaneasca prin Cosmote Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Deutsche Telekom investitii, #Deutsche Telekom achizitie Bulgaria, #Deutsche Telekom achizitie Globul, #OTE vanzare companie Bulgaria, #OTE vanzare Globul , #Telecomunicatii