Operatorii telecom vor incepe in SUA blocarea smartphone-urilor furate

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 17:58
1084 citiri
Operatorii telecom vor incepe in SUA blocarea smartphone-urilor furate

Operatorii de telefonie mobila din Statele Unite, precum Verizon Wireless si AT&T, au convenit ca intr-o perioada de sase luni sa inceapa blocarea smartphone-urilor raportate furate, a anuntat presedintele Comisiei Federale pentru Comunicatii, Julius Genachowski.

Decizia a fost luata pentru a reduce din amploarea fenomenului furturilor de smartphone-uri, scrie Bloomberg.

Exista o "epidemie" a furturilor de telefoane mobile, iar peste 40% din toate furturile din New York implica smartphone-uri si alte dispozitive wireless.

Operatorii de telefonie mobila care participa la acest acord, Verizon, AT&T, Sprint Nextel si T- Mobile USA, controleaza peste 90% din piata abonamentelor din SUA.

Actiunea companiilor "va ajuta la descurajarea furturilor de smartphone-uri si protejarea informatiilor personale pe care le contin", a declarat, intr-un email, presedintele Asociatiei Wireless-CTIA, Steve Largent.

La nivelul SUA, s-a inregistrat o crestere a furturilor de dispozitive mobile de comunicatii, incluzand telefoane, smartphone-uri si tablete, in multe cazuri prin folosirea violentei, potrivit unor date publicate de asociatia sefilor de politie din cele mai mari 50 de orase.

"Politia spune ca zeci de mii de smartphone-uri sunt furate in fiecare an. Daca sunt blocate, acestea devin inutile. Motivatia de a ameninta, de a comite acte de violenta pentru a le fura dispare", a afirmat congresmenul Eliot Engel in martie, la anuntarea unui proiect de lege pentru prevenirea furturilor de telefoane mobile.

Proiectul de lege al lui Engel, care nu a fost inca votat, se bazeaza pe folosirea seriei de identificare si a unor baze de date nationale, astfel incat telefonele sa nu poata fi folosite in reteaua altui operator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#smartphone furt, #smatphone blocat, #operatori smartphone , #Telecomunicatii