Orange si Metrorex au pus la punct un sistem de plata prin SMS

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 15:29
1994 citiri
Orange si Metrorex au pus la punct un sistem de plata prin SMS

Orange Romania si Metrorex lanseaza din 30 ianuarie, in premiera nationala, sistemul de plata si acces la serviciile de transport cu metroul prin folosirea unui singur numar scurt, disponibil atat prin sms, cat si apel, exclusiv in reteaua Orange.

Clientii Orange pot plati o calatorie cu metroul prin SMS la 1700, iar confirmarea platii o primesc imediat, tot prin SMS. De asemenea, ei pot opta pentru achizitionarea a 2 sau 10 calatorii, trimitand textul 2C sau 10C la numarul scurt 1700. Pretul unei calatorii este de 0,50 euro, pentru 2 - 0.90 euro, iar la cumpararea a 10 calatorii pretul este de 2,20 euro[1]. Aditional, calatoriile se pot cumpara si prin SMS la numarul 7477.

Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul pe peron.

De asemenea, in cazul in care clientul doreste sa afle informatii despre numarul calatoriilor ramase si despre perioada de validitate, poate trimite gratuit un SMS cu textul INFO la 1700 si va primi inapoi un mesaj scris cu informatiile solicitate.

"Aceasta initiativa se inscrie in strategia Orange Romania de a veni in intampinarea clientilor cu servicii cat mai inovative, care sa le ofere o experienta cat mai placuta. Pentru solutia de plata cu mobilul a calatoriei la metrou am inceput proiectul pilot din 2010. Pe viitor, vom extinde serviciul de plata si acces prin folosirea numarului scurt 1700 si pentru alte planuri tarifare Metrorex, cum ar fi pentru abonamentele lunare." a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

In prima etapa, serviciul este disponibil in statiile Gara de Nord, Victoriei, Universitate, Petrache Poenaru, Timpuri Noi, Grozavesti si Politehnica.

Plata prin SMS si la parcarea de la Ateneu

Incepand cu 01 februarie 2012 clientii Orange pot plati prin SMS parcarea in zona amenajata la Ateneul Roman din Bucuresti. Prin trimiterea unui SMS cu numarul de inmatriculare al masinii la 7577, clientii pot plati o ora de parcare la tariful de 0,40 euro, la care se aplica TVA pentru abonatii Orange. Serviciul va fi disponibil cu sprijinul Primariei Bucuresti.

In prezent, clientii Orange pot plati deja parcarea cu ajutorul telefonului mobil in orasele Bistrita, Oradea, Satu Mare, Targu Mures si Timisoara.

#orange plata metrou, #metrorex plata sms, #orange metrou , #Telecomunicatii