Orange si Vodafone obligate sa plateasca cate 6,4 milioane de euro pentru licenta

Joi, 29 Decembrie 2011, ora 15:18
1196 citiri
Orange si Vodafone obligate sa plateasca cate 6,4 milioane de euro pentru licenta

Companiile Orange Romania si Vodafone Romania sunt obligate sa plateasca la bugetul de stat cate 6,4 milioane euro in maximum o luna, in caz contrar urmand ca decizia autoritatilor de prelungire a licentelor de telefonie mobila sa fie anulata.

Licenta celor doi operatori de telefonie a fost prelungita pana la 31 decembrie 2012, taxa de prelungire fiind de 6,4 milioane de euro pentru fiecare operator.

Guvernul a decis insa totodata sa impuna si un termen maxim de o luna pentru achitarea taxei de licenta aferenta anului viitor, sub sanctiunea anularii deciziei de prelungire a licentelor in caz de neplata.

"In termen de 30 zile de la data prelungirii licentelor de utilizare a frecventelor radio, beneficiarii masurii vor transmite Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii o copie a dovezii achitarii sumei. Nerespectarea acestei prevederi atrage sanctiunea revocarii masurii de prelungire a perioadei de valabilitate a licentelor de utilizare a frecventelor radio", a decis Guvernul prin hotarare.

Conform deciziei Executivului, contravaloarea taxei de licenta aferenta anului viitor va fi varsata la bugetul de stat.

Autoritatea de Reglementare in comunicatii va organiza anul viitor prima licitatie pentru frecventele radio disponibile din benzile de 900 si 1.800 MHz, utilizate in prezent de Orange, Vodafone si Cosmote, asigurand astfel posibilitatea intrarii unor noi competitori pe piata de telefonie mobila.

Pentru asigurarea continuitatii furnizarii serviciilor de comunicatii mobile, ANCOM a decis ca licentele Orange si Vodafone sa fie prelungite pana la 31 decembrie 2012, urmand ca noile licente sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2013, in cazul benzilor detinute in prezent de Orange Romania si Vodafone Romania, si, respectiv, cu data de 6 aprilie 2014, in cazul benzilor detinute in prezent de Cosmote Romania.

#taxa licenta Orange, #Vodafone Romania bani licenta , #Telecomunicatii