OTE vrea sa vanda active din Bulgaria si Grecia

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 19:13
1420 citiri
OTE vrea sa vanda active din Bulgaria si Grecia

Grupul elen OTE, care detine Romtelecom si Cosmote, se asteapta sa obtina circa un miliard de euro in urmatoarele luni din vanzarea diviziilor Globul din Bulgaria si Hellas Sat din Grecia.

OTE anticipeaza ca divizia de telefonie mobila Globul va aduce fonduri de aproximativ 800 miliarde de euro, iar operatiunile de transmisie prin satelit Hellas Sat inca 150 de milioane de euro.

Fondurile obtinute vor asigura o parte din lichiditatea necesara operatorului telecom pentru refinantarea datoriei in anii urmatori, scrie Euro2day.

Divizia Globul a fost scoasa la vanzare in iunie, iar OTE a afirmat la momentul respectiv ca analizeaza inclusiv vanzarea retailerului de electronice Germanos Telecom Bulgaria.

Globul este al doilea mare furnizor de servicii wireless din Bulgaria, cu 4,3 milioane de abonati la sfarsitul anului trecut, in urma M-Tel, divizie a Telekom Austria.

OTE a contractat un imprumut de 445 milioane de euro si o linie de finantare de 312 milioane de euro, potrivit site-ului companiei, citat de Bloomberg.

De asemenea, OTE a accesat integral o linie de finantare de 900 de milioane de euro si are scadente in 2013 obligatiuni in valoare de 1,24 miliarde de euro.

Directorul financiar al Deutsche Telekom, Timotheus Hoettges, a declarat, in mai, ca refinantarea datoriei OTE este asigurata pana in 2013. Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al OTE, cu o participatie de 40%.

La sfarsitul lunii mai, Moody's a retrogradat joi ratingul operatorului elen de telecomunicatii OTE cu o treapta, de la nivelul B2 la B3, si a modificat perspectiva de la negativa la supraveghere in vederea unei noi reevaluari in scadere.

Moody's a retrogradat ratingul OTE cu o treapta

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#OTE vanzare active, #OTE active Bulgaria, #OTE active Grecia, #OTE vanzare divizii , #Telecomunicatii