Piata telecom din Romania va atinge 3,6 mld. de euro in 2012

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 18:03
1954 citiri
Piata telecom din Romania va atinge 3,6 mld. de euro in 2012

Valoarea pietei telecom din Romania se va situa la aproximativ 3,6 miliarde de euro in 2012, in jurul cifrei inregistrate anul trecut, a declarat, marti, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu.

Acesta considera ca operatorii vor incerca sa-si reduca cheltuielile trebuie sa fie mai eficienti pentru a putea reinvesti, dar si pentru a veni in intampinarea utilizatorilor care vor mai multa banda si noi servicii.

Seful ANCOM a atras atentia asupra punctelor slabe ale pietei telecom din Romania. Astfel, operatorii inregistreaza un venit mediu pe utilizator destul de scazut si exista dificultati in dezvoltarea retelelor in relatiile cu autoritatile locale, conform Agerpres.

Pe fondul competitiei, operatorii care isi dezvolta afacerile pe aceasta piata inregistraza un venit mediu pe utilizator destul de scazut, de numai 90 de euro pe an.

In ceea ce priveste relatia cu autoritatile, seful ANCOM a declarat ca spera ca intrarea in vigoare a Legii infrastructurii in urmatoarele doua saptamani sa rezolve si aceasta problema.

Potrivit datelor raportate de funizori si centralizate de ANCOM, piata de comunicatii electronice a inregistrat in anul 2011 valoarea de 3,5 miliarde euro (14,8 miliarde lei), in scadere cu 3% fata de anul anterior.

Veniturile obtinute din servicii de terminare a apelurilor de voce de catre operatorii de telefonie mobila din Romania in 2011 au atins suma de 470 milioane euro (1,97 miliarde lei), reprezentand 13,3% din valoarea pietei de comunicatii electronice, in timp ce operatorii de telefonie fixa au obtinut 0,05 miliarde euro (0,23 miliarde lei) din serviciile de terminare a apelurilor de voce, reprezentand 1,5% din valoarea pietei de comunicatii electronice.

#piata telecomunicatii Romania, #valoare piata telecomunicatii Romania, #ANCOM piata telecomunicatii, #piata telecom 2012 , #Telecomunicatii