Telemobil va plati un milion de euro pentru prelungirea licentei

Marti, 20 Martie 2012, ora 17:08
1289 citiri
Telemobil va plati un milion de euro pentru prelungirea licentei

Taxa aferenta prelungirii cu un an a licentei detinute de Telemobil in banda 450 MHz a fost stabilita in sedinta de guvern de marti la suma de un milion de euro, valoarea fiind proportionala cu suma platita la obtinerea licente, explica Executivul.

"Guvernul a aprobat astazi, printr-o Hotarare, taxa de licenta aferenta prelungirii cu un an, pana la 24 martie 2013, a licentei detinute de Telemobil in banda 450 MHz. Pentru prelungirea licentei, Telemobil va achita catre bugetul de stat o taxa in valoare de 1 milion de euro, valoare proportionala cu suma platita la obtinerea licentei, calculata de ANCOM pe baza indexarii valorii istorice a licentei", precizeaza Executivul, intr-un comunicat remis marti NewsIn.

Potrivit sursei citate, prelungirea licentei se face la solicitarea operatorului, iar dupa expirarea acesteia, ANCOM va evalua oportunitatea scoaterii la licitatie a spectrului eliberat, in functie de interesul industriei de comunicatii electronice.

Pana in acest moment, ANCOM nu a primit solicitari de alocare a acestei benzi de frecvente pentru alte utilizari, mai arata Executivul. Dreptul de utilizare a fost acordat companiei Telemobil in anul 1992, iar in anul 2001 acesta a lansat servicii de telefonie mobila in aceasta frecventa utilizand tehnologia CDMA.

Firma Telemobil este operatorul ce furnizeaza servicii de telefonie mobila sub brandul Zapp, recent achizitionat de Cosmote.

#Telemobil licenta, #Telemobil licenta ANCOM, #Telemobil licenta Cosmote , #Telecomunicatii